Summa sidvisningar

torsdag 5 december 2013

Vintern är här; suck

Nu är det officiellt vinter; i förmiddags kom säsongens första snöflingor. Nu sitter jag mest och väntar på Den stora stormen, det varnas för 1-3 decimeter snö under natten och morgondagen. För tillfället regnar det, så det lär bli gräsligt halt och jobbigt imorgon, usch och fy.

I söndags bjöds det på väldigt blåsigt väder, men ändå ganska soligt. Det var flera plusgrader, men vinden gjorde att det kändes betydligt kallare. Det stod dummyapportering på programmet, det var ju ett tag sedan sist, men hundarna var mycket glada över att se tygpåsarna plockas fram.

Messi fick börja med ett sök på ett långsmalt område med fyra dummies, djupet i rutan var upp emot 70 meter. Han fick in två relativt fort, men var inte helt koncentrerad. När han hittat den tredje längst bort bytte jag ut honom mot Tino. Hans attityd var det minsann inget fel på, han kom in med alla i ett jämnt högt tempo. Messi fick sedan en ny chans med ett nytt lika stort sök, och nu jobbade han med rätt inställning, snabbt och effektivt.

Tino fick sedan några klockan-övningar med skick åt höger, vänster och ut. Lite vimsighet inledningsvis, men sedan jobbade han riktigt bra. Messi fick samma övning, och han gjorde faktiskt alla rätt! Även skick frammåt följt av stoppsignal och dirigering åt vänster klarade han utan tvekan, så det var en lyckad träning.

Igår gick vi till brukshundklubben för att kunna träna i lampornas sken. Ingen annan var där, men nu i lågsäsong behöver vi inte träna med andra ekipage så ofta. Det blev ett ganska avslappnat pass med fokus på delmoment och nyinlärning. Började med platssittning och platsliggning, båda med gömd förare, vilket fungerade bra. Messi fick sedan gå långa sträckor fotgående med lugn belöning, han var ljudlig först men hittade rätt attityd efter några avbrott. Han var felfri på inkallning med läggande som delmoment, så jag provade att göra en hel elitinkallning, vilket gick riktigt bra. Han fick göra hopp-apport med både trä- och metallapporten med långt avstånd fram till hindret, också det fungerade bra. Specialtränade sedan fasthållande av vittringspinnen. Han tuggar inte på den, men han håller pinnen så löst att den rör sig i munnen, vilket ger mycket poängavdrag. Kollade sedan av kunskapen på dirigeringsapporteringen, och det lilla vi tränade i våras kom han ihåg. Måste titta i litteraturen så att jag gör rätt fortsättningsvis.
Tino fick gå en hel del fotgående, men för övrigt fick han mest ägna sig åt sina favoritmoment; apporteringarna. Ett par gånger missade han att göra hoppet när jag utmanade med svåra placeringar och avstånd till hindret, men det var ju bara skojigt, tyckte han. Han har inga problem med att repetera, han...

Hoppas nu att den där snöstormen kommer av sig...!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar