Summa sidvisningar

söndag 29 december 2013

Mellandagsträning

Ja, så har ännu en julhelg passerat! Annandagen bjöd på några solglimtar, men annars har det banne mig regnat hela tiden. Vi har mest latat oss, bara ätit och pratat flera dagar i rad...

Lördagen bjöd på lika tråkigt väder som det varit den senaste tiden, helgrått och regn av och till. Det var i alla fall verkligen dags att träna hund igen, och det stod lydnad på programmet. Tino fick en nerbantad version med inkallningar med ställande, metallapportering och vittringen. De två förstnämnda gick bara bra, men på vittringen var han lite för het; först på tredje försöket hade han rätt inställning.
Messi fick en större träningsdos, men inga kedjor utan som mest hela moment. Inkallningarna gick helt problemfritt, både med ställande och läggande. Skönt att allt stämde efter den dåliga inkallningsträningen för någon vecka sedan. Körde ett antal repetitioner med app-dirren; han gjorde fel på första försöket med sändningen bakåt-vänster. Han var lite okoncentrerad, kollade på traktorn som röjde ris längre bort i backen, istället för att titta på godisutläggningen. Allt väl till slut, han är ju ny på momentet, så jag ska inte begära för mycket efter juluppehållet. Metallapporteringen gick helt ok, lika så vittringen, där vi jobbar med att få till ett stilla grepp om pinnen i leveransfasen. Gjorde några stegförflyttningar, men fick avbryta för ett välbekannt ljud i backstegen... Avslutade sedan med ett helt moment fotgående, gick riktigt bra. Ville egentligen ge en stor skojbelöning efteråt, men kom på att det nog är bättre med en långsam koncentrationsgodis istället...

Idag har det varit riktigt soligt, hör och häpna. Packade ner några dummies och begav oss ut på gräsmarkerna, nu ganska leriga efter allt regnande. Kände inte för sök, så det skippade jag. Hundarna fick istället jobba i två pass var med en gemensam avslutning. Tino fick börja med en trippelmarkering, jag ville att han skulle ta dem i bakvänd ordning med den först kastade först. Han började bra, men växlade i turordningen efter det. Nåväl. Sedan dolda linjetag och "ut"-skick, allt bra. I del två lade jag på mer svårigheter som störningsdummies vid dolda linjetag och stoppsignal följt av dirigering till höger. Han småmissade ett par gånger, men fick då göra om och göra rätt, så det blev en bra träning.
Messi fick en trippelmarkering i del ett, och en till i del två. Gick bara bra, har inget att klaga på med dem. Sedan dolda linjetag, minnesmarkeringar på "ut"-skick, stoppsignal följt av dirigering till höger, störningsdummies etc. Någon småmiss blev det, speciellt när en känd dummy låg lockande nära ett dolt linjetag, men han lyssnade bra och gjorde inte om samma fel. Han blir allt bättre på "ut"-skicken, delvis när han ska vända helt om och fortsätta bakåt. Det blev en omväxlande, rolig träning!
Avslutade gemensamt med kast med dummies som de inte fick hämta, alltså en passivitetsövning. Tino var inte spontant stilla (nähä...!), först på tredje omgången hade han rätt tanke både i huvud och ben. Messi kom ihåg övningen och gjorde helt rätt redan från början.

Någon årskrönika blir det inte här, jag skriver ju löpande vad som händer, och är inte speciellt intresserad av resultatuppfyllnad. Men jag strävar efter att fortsätta utvecklas med mina hundkamrater, så om vi får vara friska blir det några provstarter nästa år också!
Det här blir säkerligen årets sista blogginlägg, så GOTT NYTT ÅR alla läsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar