Summa sidvisningar

måndag 9 december 2013

Sthlms hundmässa 2013

Ja, den där stormen blev dels ett dygn försenad, och dessutom var den mycket snällare än befarat här. Stockholmsområdet kom alltså lindrigt undan, fick inte ens en decimeter snö. Dessvärre föregicks det av regn i några timmar, vilket har gjort gatorna glashala. Nu har vi flera minusgrader, men redan imorgon väntas plusgrader igen. Ja, ja.

Hundarna blev utan träning den här helgen, men de har haft det bra ändå; det har ju varit snö ute! De blir som tokiga varje år första snön kommer, och kan inte få nog av att ta spår och fnysa i snön. Messi snöbadar varje prommenad, han snurrar runt och vräker sig i snön. Kul att någon uppskattar det vita...

Igår blev det ett sedvanligt besök på Stockholms hundmässa i Älvsjö. Såg väl ingenting av själva utställningen, det är allt annat jag är där för; träffa bekannta, kolla på elitlydnaden, köpa tuggisar och prylar... Dagens fynd blev en så kallad internationell metallapport. Jag kollade på de normala metallapporterna, de var prissatta till 300:-, vilket kändes väldigt dyrt. Hittade sedan ett finskt företag som sålde den internationella varianten för halva det priset; perfekt!
Annars är det alltid intressant att se elitlydnaden, både för att se att även de otroligt genomarbetade hundarna kan förvirra sig, och för att se hur programmet ser ut i sin helhet. För mig som aldrig tävlat i elitklass kan det vara behövligt att avdramatisera det hela, bara namnet gör att jag känner mig malplacerad.

Idag har hundarna fått pröva den nya metallapporten, i behaglig inomhustemperatur. Tino var ganska frågande och konfus, och behövde flera försök innan han ville ta den. Men belöningen av fläskkarré lockade starkt, och snart hade han kommit över sin reservation. Messi överraskade med att nästan dirket bjuda på fina utföranden, det var ju skoj. När han var liten och vi tränade apportering inne i vardagsrummet sprang han ofta under soffbordet för att få rakaste vägen till apporten. Det gör han nu också, lite onödigt besvärligt kan tyckas, men det känns väl rätt för honom, helt enkelt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar