Summa sidvisningar

söndag 19 januari 2014

Insnöat

Vintern har återkommit med besked. I veckan och nu på helgen har det snöat flitigt, har nu typ 2 decimeter snö. Idag har det bara varit -3 grader, så det har varit uthärdligt.
Någon träning att tala om blev det inte i veckan, förutom lite inkallningar och detaljer i fotgåendet. Inomhus gör vi fjärrskiften varje dag, men som sagt, det är inget att skriva hem om. Snön gör ju ändå att det blir lite ljusare, och i kombination med den fräcka fullmånen var det riktigt ljust på gräsmarkerna i veckan.

Igår snöade det rejält, vilket inte lockade till något långpass. Jag hade tänkt göra några moment på badets parkering, men där var det helt oplogat, och dessutom var det fullt av skidåkare. Nåväl, gick till gräsmarkerna istället. Messi fick där några skick till konen med hjälp av en tasstarget placerad bakom konen. Har tjuvstartat med den inlärningen inomhus, har varit lite orolig på utfallet eftersom han har en historia som kon-apportör... Men det har gått riktigt bra, och en superenkel inlärning jämfört med slitet med rutan. Nu har vi inte satt ihop konskicket med resten ännu förståss, men känslan är att det ska kunna gå. Skicken till skålarna i dirr-appen var inte så himla lyckade däremot... Åt höger gick det bra som vanligt, men den vänstra var besvärlig. Den djupa snön ställde nog till det då synintrycken var dåliga; dum snö.

Idag ville jag göra en bättre träning, och satsade på kyrkans parkeringsplats. Där var det knappt en decimeter snö, betydligt bättre än i kohagen. Tino fick börja med ett fullångt fotgående, han var i fin balans utan ett enda ljud. Sättandet gick också bra, inkallning med ställande också. Presterade några fina skiften i fjärren på nära avstånd.
Messi fick också ett långt fotgående, men han var lite väl laddad och hade några pytteljud för sig. Inga problem med sättandet eller inkallningen med ställande. På den elitmässiga inkallningen fick jag ge dk på läggandet när han inte lade ner armbågarna, annars har han fattat konceptet. Konskicken gick jättebra, testade på upp till 10 meters håll. Idag hade han alla rätt på dirr-appen, och negligerade den mittersta. Han gjorde flera bra fjärrskiften på håll, men ibland kommer de sämre back-sitten tillbaka. Avslutade med ett helt pass fotgående igen, nu ljudlöst! Justerade för positionen någon gång, han hade tendens till framflytt, men det var inget fel på engagemanget.

Ett musikaliskt ljus skänker glädje just nu, husguden Bruce Springsteens nya High Hopes-platta. Den är en samling av lite olika låtar han bara gjort live eller inte tidigare släppt som studioinspelning under de senaste 10 åren. Mycket starka låtar med snygg ljudbild.

Snabba på nu, januari, så vi närmar oss våren med sjumilakliv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar