Summa sidvisningar

måndag 6 januari 2014

Trevlig årspremiär på klubben

Snart, snart är ledigheterna över!! Fast det är många timmar kvar innan det är dags att infinna sig, så jag väljer att inte tänka på det... Inte ta ut tråkigheter i förskott.

Igår var det grått och dimmigt i vanlig ordning, så träningen inskränkte sig till inkallningar. Messi fick göra olika lydnadsinkallningar, sedan fick båda göra inkallningar och stoppsignaler med visselpipan.

Har fått njuta av solen en hel timme idag, och med barmark passade det bra med ett rejält lydnadspass; på brukshundklubben! Det var tämligen lerigt där, men hade störning av två ekipage som kastade boll med bollkastare på fältet jämte planen. Hade med mig en arsenal av grejjer, lydnad är visst en prylsport i de högre klasserna. Jag proppade ryggsäcken full, men fick inte med mig allt ändå.
Momenten för dagen var fotgående, sättande under gång, inkallning (bara med ställande), rutan, metallapporten (som i eliten med hoppet) och dirigeringsapportering (kallad dirr-appen).

Tino fick ett träningspass med fotgående, sättandet, inkallning, rutan och hopp-apport med metallen. Han gjorde genomgående bra insatser, fick mest göra momenten i sin helhet. Belönade vid tre tillfällen i fotgåendet, körde med samma lugna koncentrationsbelöning som med Messi. Var lugn i rutan också, med bra kvarliggande. Klarade hoppet trots mina sneda kast som svårighet.
Messi fick två träningspass. Han var helt tyst i första passet fotgåendet, trots att vi var på klubben! Belönade tre gånger i fotgåendet men utan belöning vid momentets slut, för att sedan direkt göra sättandet och inkallningen i kedja. I andra passet fotgående hade han något ljud inledningsvis, men tystnade efter den första belöningen. Kanske är vi på rätt väg nu med att få kontroll på ljudet...? Rutan gjorde han tävlingsmässigt två gånger, inga problem alls trots ett träningsuppehåll sedan provet i november. Det första försöket på hoppapporten gjorde han helt rätt, men missade återhoppet på försök två när kastet var snett. Reprisen lyckades. Tränade också elitmomentet dirr-appen. Har införskaffat nya små turkosa plastskålar, så det var premiär med dem. Han hade ingen tendens att sno med sig skålarna, hoppas det håller i sig så jag slipper ha de rostfria, som är kalla att hantera och syns dåligt. Han fick väl typ tio skick till skålarna totalt, och alla var rätt.
Trevlig träning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar