Summa sidvisningar

måndag 13 januari 2014

Som vanligt igen

Så var man tillbaka på jobbet efter helgerna, och vintern har också kommit tillbaka. Har nu -8 grader och fem centimeter snö; lite ynkligt kan tyckas, men fullt tillräckligt enligt mig. Det kan väl vara kallt det här veckan då, för att döda av fästingarna...

I tisdags kom jag för ovanlighetens skull hem tidigt och fick därmed träna i dagsljus. Då var det fortfarande milt och barmark, så Tino fick träna med metallapporten, göra inkallningar och leta vittringspinne i det höga fjolårsgräset. Messi fick roa sig med två omgångar med dirr-appen. Det blev ett fel den första omgången, och två gånger tänkte han gå fel i den andra omgången, men kunde stoppas och skickas om. Det första tävlingsmässiga försöket på metallapporten gick jättebra, sedan var upptagen snäppet långsammare. Fasthållandet av vittringspinnen kändes rätt stabilt, tror han börjar förstå vad jag är ute efter. Även ett helt moment av fotgående blev det; i tysthet!

I lördags gjorde vi ett dummypass i snöstormen, vilken prövning för en solskenstränare. Fokuserade på markeringar och linjetag i klockan-övningar. De båda fick i princip samma övningar; började med en trippelmarkering där jag bestämde apporteringsordningen, sedan några skick med "ut" i kombination med stoppsignal och fortsatt skick utåt eller till höger. Tino sprang blixtsnabbt i vanlig ordning, men vimsade lite här och var. Messi hade full koll på sina markeringar, men fick något felsteg i de svårare övningarna. Båda lyssnade bra, och klarade flera svårigheter, som att springa förbi störningsdummies.

Igår var det himla kallt, så bara Messi fick ett fokuspass med dirr-appen. Han gick rätt alla skicken, så nu är det nog dags att försvåra lite. Jag väntar med att ha godis i mittenskålen, ska istället öka ut avståndet mellan mig och konen som jag skickar Messi från. Ska också börja med skicket till konen, tror att metoden med tasstarget kan passa honom bra.

Idag fick de hämta metallapporten inomhus före långprommenaden, någon träning utomhus kan det inte bli tal om i denna kyla. Sjön ligger öppen efter mildvädret, så luften blir så vansinnigt kall i snålblåsten där borta i kohagen. Hundarna var i alla fall nöjda, det fanns gott om färska harspår att fördjupa sig i.
Nu får man ställa in sig på vinterväder ett tag framöver...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar