Summa sidvisningar

söndag 23 mars 2014

Bakslag

Idag har solen lyst på oss bleka nordbor, lite väl blåsigt dock för att det ska kännas varmt. Men onsdag-torsdag kom det snö i massor (25 centimeter), typ mer än vi haft på hela vintern!! Flocken med vitkindade gäss stod där på åkern och undrade var sjutton gräset tagit vägen, och tulpanerna var helt översnöade. Tur nog var det plusgrader hela tiden, så allt försvann lika fort som det kom.

I tisdags gjorde Messi och jag ett träningspass med fokus på dubbelmarkeringar under transport. Det första försöket gick utmärkt, så jag försvårade med att gå en längre sträcka i vinkel innan skicket. Då missade han den första markeringen, så vi fick även träna på dirigering. Likaså på försök tre, men det fjärde gjorde han jättefint.

Onsdagen förstördes av snöstormen, och på torsdagen vadade vi i snöslask. Messi fick ändå göra inkallningar och fjärrskiften, med bra utföranden.

För ovanlighetens skull gjorde vi ett ordentligt träningspass på fredagen istället. Messi fick göra dirr-appen (ett fel inledningsvis som vanligt...), inkallningar (bra!), metallen (ett fösök riktigt bra, de övriga lite sega) och vittringen (bra!). Började med att kedja alla moment, sedan mer detaljträning. Tino fick göra metallapporteringar och vittringen; med den äran.  

Igår lördag fick mina båda ett pass med dummyapportering med funktionärshjälp! Vi var i skogsmark med en brant uppförsbacke ut mot området. Messi hade många moment på sitt program, han blev lite trött på slutet, men fullföljde fint. Övningarna var dubbelmarkeringar med och utan transport, enkelmarkering med separat linjetag, närsök och fritt sök på tre dummies. Han missade en markering, jag måste tala om att han ska markera för att han ska vara helt skärpt. Dessutom tramsar han fortfarande med vissa inleveranser, han tar inte dummyapportering på fullt allvar och kan "råka" tappa dummyn på vägen hem. Och så finns det mycket förbättringsutrymme på lite längre linjetag i skogen... Tino fick ett par dubbelmarkeringar med och utan linjetag, det gick i huvudsak bra, om än väl intensivt. Han var ju halt på höger bakben förra veckan, så han fick inte göra så mycket för säkerhets skull.

Idag gjorde vi ett lydnadspass på gräsmarkerna, och det började bra för Messi. Men så kom de där ljuden på stegförflyttningarna, och jag blev sur... Sedan blev mycket fel; han lade sig på inkallningens ställande, och ställde sig vid markeringskonen för inkallningen istället för att dra till rutan. Bara att börja om på nytt....! Körde flera grundövningar på fotgåendet med lugn belöning för tystnad, tog bort den extra konen och var övertydlig i inkallningen. Efter ett tag var han på banan igen, och vi kunde göra en fin kedja med tyst(!) fotgående, sättande under gång, inkallning, rutan och fjärr. Pust! Två små tokigheter dök upp i rutan; han hoppade över ställandet och tjuvstartade på en inkallning. Putsade på de detaljerna, och efter pausen gjorde han säkra utföranden. Men man blir ständigt påmind om hur varierat och balanserat man måste träna bara för att behålla bra utföranden, det går inte automatiskt!
Tino fick göra fotgående, sättandet, inkallning och rutan; han var klart bättre än Messi just idag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar