Summa sidvisningar

torsdag 27 mars 2014

Vårpremiärer

Idag har det varit riktigt fint vårväder, i skyddat söderläge var det nästan som på sommaren. Fåglarna drar in över nejden; den här veckan har jag sett både lärka, sångsvan och trana, förutom alla gäss som gästar åkrarna. Jag har väldigt trevligt sällskap på prommenaderna!

I måndags kollade jag av inkallningarna, som strulade lite förra veckan. Inga problem nu, som tur var. Messi bjöd också på ett helt tyst fotgående med alla delmoment, och så fick fjärren en översyn, speciellt bakåtsitten och avslutningen.

I tisdags blev det lite dummyapportering medelst dubbelmarkeringar under transport. Den första gick utmärkt, så jag försvårade med en extra transportsträcka till nästa. Då fick han lite problem, men lyssnade fint på min dirigering och löste det snabbt. På reprisen gjorde han allt rätt; nu har han förstått konceptet. Avslutade med platssittning för de båda; någon huvudvridning fanns, men så var det också mycket aktivitet på fåglarna.

Igår gjorde vi bara platsmomenten med betoning på lugna avslutningar, och fjärrskiften med lugn belöning.

Ikväll har vi varit på brukshundklubben, det var vårpremiär för de öppna träningskvällarna. Det hela började med skotträning, som gick lugnt och fint tillväga. Momenten (hela, delar och kedjade) för dagen var fotgående, sättandet, inkallning (bara 3:ans variant), rutan, hopp-apport och fjärren. Messi var lite het inledningsvis, så han fick börja med fartfyllda moment. Sedan gjorde han ett helt tyst fotgående, och i avsnitt två av fotgåendet blev det bara ett pytteljud i bakåtstegen! Gav bara lugna belöningar och viskade kommandoorden, han behövde verkligen ingen extra laddning, utan jobbade koncentrerat och fint ändå. Inga nollor i något utförande, trots att jag provocerade rätt bra med konstiga kast i hopp-apporten (med lånad apportbock). Idag bjöd han på bra ställanden i rutan också, skönt att se att han kom ihåg dem istället för att lägga sig ner före kommando.
Tino fick göra fotgående, sättandet, inkallning, rutan och hopp-apporten. Han klarade sig också utan nollor, även om det var nära på något rutskick. Körde helt utan targetplatta, och då blir han lätt vimsig inne i rutan, och har svårt att lyssna. Det kom något ljud i fotgåendet, men för övrigt såg det bara bra ut.
Det här var årets första träning med ordentlig störning av många andra tränande ekipage. Visst ljudar de lite när de sitter uppbundna i väntan på sin tur, men i huvudsak skötte de sig bra hela tiden.

Äntligen fredag imorgon! Fast det är smolk i den glädjen, för jag tvingas ha hantverkare springandes in och ut imorgon, hela dagen mellan 7.30 och 15... Blir rätt komplicerat med tanke på hundarna, och allmänt irriterande. Ser verkligen fram emot när det är över, och man kan göra helg på riktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar