Summa sidvisningar

måndag 10 mars 2014

Det våras för våren

Idag föll det ett stilla regn tidigt på eftermiddagen, men sedan klarnade det upp. På långprommenaden hörde jag vårens första tofsvipa och gulsparv, och det är full fart på fasanerna. Blir nästan orolig för att våren är så tidig...

I lördags bjöds det på riktigt förtjusande solsken, fast himla blåsigt. Dagen inleddes med utmärkta framgångar i skidspåren, vilken skön prestation av Daniel Richardsson att vinna femmilen på Norges nationalarena! Tror jag kommer att nämna det "några" gånger när jag träffar mina norska vänner... För att inte tala om stafettgulden i OS...! Ha-ha!
Vi tränade en del också, med fokus på apportering. Messi fick börja med ett sök på fem dummies, hoppas det var 75 meter djupt. Det var hopplösa vittringsförhållanden med stark frånlandsvind, men han jobbade på bra. Han fick inte med sig den sista, så jag avbröt den här gången för att han inte skulle få dåliga vibbar med sig. Han fick sedan ta ett dolt linjetag förbi startplatsen för söket, gick bara bra. Tino fick ett lite enklare sök, han jobbade verkligen bra och kom in med alla snabbt och effektivt.
Klockan-övningar följde med stoppsignal; och diverse dirigeringar åt höger, vänster och ut. Avslutade med en dubbelmarkering för Tino och en trippel för Messi; båda jobbade med fart och stil utan minsta fel.
Messi testar badtemperaturen

Dagens träning gick i lydnadens tecken. Messi fick börja med en kedja med fotgående, metallapporten, vittringen och fjärren. Några onödiga småljud i fotgåendet, lite långsamt gripande av metallen, utmärkt vittring och fina skiften i fjärren på fullt avstånd,- men han satte sig upp för tidigt i avslutningen. Just det ja, har ju inte tränat fjärrens avslutning på alldeles för länge... Efter en paus fick han göra specialstudier på det som felades, och även två nya omgångar med vittringen, som båda var fina.
Tino fick göra metallapporten, vittringen och även några fjärrskiften. Han gör fina bakåtsitt i fjärren, men han har enorma problem med stabiliteten... Det roliga är ändå att han som lääänge hade så svårt med metallen, nu bara briljerar med sin höga fart och vilja att gripa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar