Summa sidvisningar

torsdag 6 mars 2014

Gympadojjer på!

Idag har det faktiskt varit soligt hela dagen; underbart! Solen har annars mest lyst med sin frånvaro, men nu blir det nog fart på våren. Har gjort årspremiär med att gå på gräsmarkerna i gympadojjer, det funkar bara när det varit bra väder en längre tid, som nu.

I söndags bjöds det på välbekannt molnigt och disigt väder, men uppehåll. Tino inledde prommenaden på gräsmarken med att rulla sig i något stinkande, blir tokig på just det knäppa beteendet!! Men han kan inte låta bli, det är något djuplodande instinktivt som jag inte rår på. Han blir regelbundet schamponerad, i alla fall...
Själva träningspasset var inriktat på lydnadsmoment; närmare bestämt inkallning, rutan, dirr-appen, metallapportering och fjärrdirigering. Messi fick börja med en omgång med dirr-appen (med ett par fel), följt av en kedja med inkallning (med startpunkt jämte rutan), rutan och metallen. Kedjan gick bra, om än men något långsamt gripande på metallen. Tränade sedan delmoment och enskilda moment, var och ett med sina små förbättringsområden. Men i den andra omgången med dirr-appen gjorde han alla rätt, och sista rutan som helt moment var helt felfritt.
Tino fick börja med samma kedja, och gjorde det riktigt bra. Andra skicket till rutan blev tokigt, han fullkomligen flög förbi och noterade inte ens targetplattan, reprisen gick däremot jättebra med fint fokus. För tillfället gör han inkallningen himla bra, och apporteringen går alltid bra,- om han kommer ihåg att vara noggrann i avslutningens insitt...

I måndags gjorde vi mest inkallningar och detaljer i fotgåendet. På kvällen spydde Messi, och på natten behövde Tino gå ut ett par gånger pga. dålig mage... Inte roligt, men det hela avtog så snart det dåliga lämnat kroppen, så att säga. Tog det därför lugnt på tisdagen, alla blir slitna av magsjuka.

Igår hade alla repat sig, och vi gjorde ett ordentligt lydnadspass på kyrkans parkering. Platsmomenten gick bara bra. Messi fick sedan börja med en omgång dirr-app, men det gick lite skakigt med några missar. Fotgåendet var egentligen fint, men kryddat med enstaka små ljud. Sedan en kedja med fotgående, sättandet, inkallning, vittring (bara en gömd pinne för att träna fasthållande) och kort fjärrdirigering; kändes helt ok. Jobbade vidare med dirr-appen, och nu gick det helt felfritt; viss uppvärmning behövdes visst.
Tino fick göra fotgående (helt tyst!), sättandet, inkallning och vittringen. Han tycker att det är kul, helt klart, så vi håller igång för underhållningens skull.

Idag blev det ett specialpass med tolling! Det roliga var att gräsänderna höll till i strandkanten, de erbjöd en verkligt fin kuliss och störning. Messi tollade jättebra, han kastade någon blick på änderna då och då och fortsatte arbetet i fin stil. Hade godisbelöning för "omvänt lockande" till passiviteten, det gav bra fokusering. Tino höll på att gå upp i atomer, han lät gräsligt från sin position som avbytare... Det bekymrade dock inte änderna, de är väldigt härdade här i förorten. Tino gjorde också ett bra arbete, något hetsigt dock, men det är hans signum. Nu tog han faktiskt belöningen i pauserna, så det var snäppet bättre än förra gången.
Fortsatte med att de omväxlande fick göra närsök med tollingbollarna i det höga torra gräset. Gick riktigt bra, och jag behöver göra mer sådant för att förankra närsökssignalen. Kändes rätt bra, det hela. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar