Summa sidvisningar

söndag 18 maj 2014

Shortsväder

I helgen har vi faktiskt haft shorts- och linneväder med sommarlika temperaturer! Bara att släppa ut de hysteriskt vita benen i det fria, och ja, armarna ser lika illa ut... Hoppas på mycket sol den här säsongen! På fågelfronten har jag en nyhet; hörde göken för första gången den här säsongen idag. 

I torsdags gjorde vi några lydnadsövningar ute på gräsmarkerna. Tino fick göra treans inkallning och rutan, båda gick bra. Testade några fjärrskiften, men det gick bedrövligt dåligt, så det slutade jag raskt med. Messi fick göra elitmomenten inkallning, rutan och dirr-appen. Inkallningarna gick jättebra i lite olika varianter. Rutan gjorde vi elitmässigt för första gången som helt moment, hade targetplattan gömd i rutan som hjälp. Han överraskade med två jättefina utföranden, enda missen var en lite dålig start på fotgåendet efter inkallningen den första gången, det blir ju en väldigt klurig ingångsvinkel i eliten. Dirr-appen fungerade prickfritt dagen till ära, han kanske behövde förra träningspasset som en avdammning. Ett stort krux med elitklassen är att det är så himla många delmoment i allting, det kräver mycket träning, och det hela tiden... 
Badbild från Tofta, Gotland

I helgen har vi bara tränat jaktmoment med dummies. Messi har svårt att ta dessa tygpåsar på allvar; han tappar dem på vägen in, bollar med dem och tar märkliga grepp. Jag vet att han har en helt annan attityd med vilt och apportbockar, så jag väljer att negligera tramset och hoppas att jag gör rätt i det. Nåväl, till lördagens övningar. Messi fick börja med ett sök med 5 dummies i ett djupt (70 meter?) men smalt område; gick bara bra. Sedan en dubbelmarkering på gräsmark respektive i sökområdet, men först fick han ta ett linjetag, som gick bra. Han spikade markeringen på gräset, men var helt lost på den andra, och att dirigera dit fungerade inte heller.
Sedan var det dags för Tino att göra sitt sök, där han naturligtvis tog en liten extra sväng med den första dummyn i munnen innan leverans... Resten gick bra, han spikade faktiskt dubbelmarkeringen, och även linjetaget fungerade fint. Messi igen, han fick samma dubbelmarkering som tidigare, men först vända om till ett linjetag, som satt som en smäck på 50 meters håll. Han gjorde om samma fel på markeringen ännu en gång, men lyssnade sedan fint på instruktionerna efter en liten tillsägelse, så dirigeringen gick bra.

Idag fick Messi börja med ett sök där han fick hämta in tre dummies, för att sedan ta ett linjetag på fält (bra!), och därefter återgå till söket. Han fick in en dummy till, men inte den sista. Det var lönlöst att försöka få ut honom när han ansåg sig färdig med söket, så jag skippade den och fortsatte med upplägget. Så kan det ju bli på prov, så det är väl smart att träna på ett sådant scenario ibland också. Han fick en dubbelmarkering på fält respektive skog, och det gick riktigt bra.
Tino fick rycka ut på ett sök med alla fem dummies, och han hittade alla, minsann! Sedan ett linjetag, tog tillbaka en gång då han gick snett. Då blev han lite osäker, men han hittade dummyn med hjälp av ett litet närsök. Dubbelmarkeringen gick bara bra, han kan ha svårt med de som landar på fält, men inte den här helgen. Dags för Messi igen. Han fick börja med ett linjetag i skogen, han hamnade ett par meter snett, men lyssnade på instruktionerna och löste det snyggt ändå. Avslutade med en klockanövning med vänster, höger, ut och stopp; den fixade han jättebra. Allt kändes bra utom den stora missen, idag blev han verkligen besegrad av Tino på söket...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar