Summa sidvisningar

söndag 18 januari 2015

Återupptagna projekt

Lördagen bjöd på lite blek sol på förmiddagen, sedan kom några blöta snöflingor och sedvanlig blåst. Det mesta av isen har i alla fall hunnit smälta bort, hoppas det torkar upp innan nästa snöfall.

Dagens träning bestod av dummyapportering i skogen. Började med att lägga ut ett enkelt sök med 2 dummies, hundarna har ju inte gått ett sök på ett halvår...!! När söket var utlagt fick Messi ta ett dolt linjetag på kanske 40 meters håll. Han gick ut lite snett för han följde en stig, men kom rakt på ändå och lyssnade sedan fint på närsökssignalen. Eller så hade han doften i näsan, men det såg bra ut :-)  Fortsatte med det lilla söket i stenig terräng; gick problemfritt. Därefter ett nytt linjetag bakom oss, nu gick han rakt för det fanns ingen stig att utnyttja. Sedan fick Messi sitta och vänta, för nu skulle Tino få samma sökuppgift, en dubbelmarkering och ett dolt linjetag. Tino sprang som en galning, tog en extra sökrunda med en dummy i munnen och höll på att brisera inför linjetagsskicket. Allt var som vanligt alltså efter ett uppehåll på ett halvår... Han hade så roligt i alla fall, och tog med sig ännu en jättepinne hem som trofé efter träningspasset.

Messi fick avsluta med en sväng sida-gående innan ett nytt linjetag. Nu gick han på nytt lite snett då han hade en snabb stig att springa längs, han kom någon meter fel. Blåste stopp-höger, han tog signalerna direkt och kom rakt på dummyn. Undrar om träningen med dirigeringsapporteringen har gjort honom säkrare på signalerna? Kanske lite tidigt att dra slutsatser efter en enda träning, men han såg säker ut.

Nu har jag en jättefin skog att träna i, så vi har alla chanser att träna linjetag i skogsmark framöver. Dessutom har jag tagit tag i det gamla sida-gående projektet, det är tråkigt men nyttigt att inkorporera under promenaden på eftermiddagen. Då går jag vanligen genom det lilla bostadssamhället, då får vi ofta något hundmöte eller i alla fall hunddofter att fördjupa sig i. På sommaren är det fler folk i bygden, det finns ett sommarhusområde här och en fin badsjö. Då räknar jag med mer störning på promenaderna och det är väl en bra anledning till att träna mer på sida-gåendet redan nu...  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar