Summa sidvisningar

lördag 10 januari 2015

Jobbigt januariväder

Idag har det varit riktigt jobbigt väder med ett intensivt snöfall, men nu har det svängt om till plusgrader. Det är så jobbigt med detta växlande väder, det blir så halt och svårt att gå och cykla i snöslask eller på blankis!! Idag har vi följaktligen mest suttit framför TV´n med vissa avbrott för skogspromenader och snöskottning, men Messi och jag hann med ett träningspass i morse innan snöovädret.

Började träningen med några vändor sida-gående som uppvärmning. Sedan inkallning; lyckades göra alla belöningar dolda så det blev fina positioner. Belönade första ställandet, sedan läggandet på det andra försöket och slutligen som helt moment. Tränar nu på lite längre distanser och har ofta en kon på planen som störning.
Nästa moment var dirigeringsapportering. Började som helt moment, och det första skicket till vänster gick felfritt. Sedan gällde apporten till höger, som han ofta har svårare för. Han började riktigt, men vek av mot mitten. Jag stoppade och skickade åt höger, så det löste sig. Måste ju träna på omdirigeringar också, men bör nog ta tillbaka honom till konen oftare så att det blir rätt direkt. Han fick sedan avsluta med en till åt höger, gjorde den jättebra.
Sista övning var olika konskick för att bibehålla fart och säkerhet. Innan skicket som förberedelse brukar jag säga "titta framåt" följt av kommandoordet "konen". Han gillar konskicken, men apporter eller rutan är mer värt, så jag får inte glömma bort att träna och belöna korrekta konskick.

För övrigt i veckan har vi mest gjort några övningar inomhus. Det blir alltid några fjärrskiften före maten, och någon liten ordlek för att träna upp lyssnandet. Stegförflyttningar passar också bra att träna på inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar