Summa sidvisningar

lördag 31 januari 2015

Insnöat värre

Den gångna veckan bara flög förbi, och nu sitter man insnöad igen... Snön började falla i fredags eftermiddag, och det bara fortsätter och fortsätter. Har fått en dryg decimeter nysnö, av den blöta tunga sorten som är så jobbig att skotta bort. Om det varit kallare hade det väl varit en halvmeter vid det här laget! Snöandet ska visst pågå i flera dagar till, så det känns så där.

I tisdags och fredags förmiddag blev det två rediga pass dummyapportering. Då var det sparsamt med snö i skogen och bra förhållanden. Gjorde liknande upplägg på båda träningarna med dolt linjetag, dubbelmarkering med störning, litet sök och något skick med "ut"; alltså då hunden sitter med ryggen mot apporten i utgångsläget. Messi gjorde något inledande ljud inför det första skicket, men hittade sedan rätt nivå. Han jobbade bra, han hade lite problem med "ut"-skicket, så där fick jag hjälpa till lite. Såg att han hade lätt för att gå ut på djupet på det dolda linjetaget, så jag utökade avståndet till fredagens träning.
Tino sprang som en galning, han fick göra liknande övningar men med kort linjetag. Han var hysteriskt ljudlig när han väntade på sin tur, det stör inte Messi, men jag blir irriterad...
Vill man se blommor får man hålla sig inomhus

Idag lördag tog jag med en valpdummy till skogen för att köra dolda linjetag i snöfallet. Tino släpade runt på en pinne hela tiden, han hade alltså en "apport" redan, så han fick sitta lös just bakom mig när Messi fick gå på sina skick. Det funkade riktigt bra! Gjorde nog ett par linjetag lite för svåra, och skulle ha brutit och gjort om istället för att försöka dirigera. Han klarade tre av fyra på ett bra sätt, men den sista sket sig. Att dummyn försvunnit ner i snön underlättade ju inte, men han jobbade kvar i området och fick med sig den till slut. Nåväl, får träna mer på att ta signaler på långt håll, och med träd i vägen som skymmer sikten.
När jag hade skottat utanför garaget passade jag på att göra ett pass med fotgående också. Messi var lite väl laddad och ljudade några gånger, så det blev en omstart. Jobbade med stillsam belöning på marken framför honom, och avslutade med en länk till inkallningsmomentet. Det gick jättebra med kort avstånd mellan positionerna, ingen belöning bakom.

Gräsmattan är obrukbar som träningsplan för tillfället beroende på all snö. Utanför garaget har det varit glansis eller vattenbad, men nu hade isen smält ihop med nysnön så det var inte så halt längre. Träningsytorna är nu klart begränsade, men vi får bra fysträning i alla fall med snöpulsning och skottning...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar