Summa sidvisningar

tisdag 21 juni 2011

R.I.P, CC

Så kom då regnet, med besked... Allra värst var det nog i söndags, alltså när finalen i lydnads-SM var. Ihållande ösregn var en korrekt benämning... Jag var i alla fall på plats för att se upplösningen av tävlingen. Fick se fantastiska prestationer, även om bara en kan vinna, men alla kunde hitta något just de var bäst på; exempelvis att göra snyggaste poängräddningen eller bästa fotgåendet! Tack för uppvisningarna! Måste däremot fråga mig varför det inte går att ordna med en live-resultatredovisning så här år 2011...?

Dagen mörkades av det tragiska beskedet att The Big Man, alias CC, Clarence Clemons, hade avlidit i sviterna av en stroke. Han var min husgud Bruce Springsteens nära vän och bandmedlem sedan 40-talet år tillbaka, och världsberömd för sina saxofonsolon. Clarence har länge haft vacklande hälsa, och i flera år har vi varit lite oroliga för framtiden när vi har sett honom på konserter. Nu blir världen lite fattigare och tystare sedan den stora killen har lämnat oss.

Hundträning, då? Ja, igår körde vi ett pass lydnad i ensamhet på gärdet. Först platsliggning med speciellt fokus på att kunna lägga sig med hakan-i-backen från utgångsposition. Känns som att det äntligen börjar sitta ordentligt, åtminstone utan störningar, men det är ju där man måste börja.
Messi fick sedan göra fotgående, försökte dra ut på tiden innan belöning, han fick tre belöningar på ett långt moment. Vid ett tillfälle blev han förföljd av en fluga (!) vilket störde, så jag fick tillfälle till störningsträning också...! Tränade sedan en kedja med ett halvt moment fotgående, läggandet och inkallningen. Fick trist nog ett snett sättande på slutet, annars gjorde han det mycket bra. Även ställandet gjorde vi tävlingsmässigt, där känns han stabil.

Tino fick som vanligt pyssla med fotgåendet, med speciellt fokus på stegförflyttningar. Även på SM hade flera hundar svårt med stegförflyttningarna, så vi är i gott sällskap... Tino prioriterar som vanligt hastigheten, det skall alltid gå fort, vilket gör att han skyndar förbi de viktiga rörelserna och följsamheten. Fick fela flera gånger innan han fick till det. Han gjorde sedan en utmärkt inkallning och bra sättanden. Missade första skiftet i fjärren (urk!!), men reparerade skadan bra i följande serie, typ 8 meters håll.

Idag var det dummies i träningsväskan, och torkat kycklingkött som belöning! Kalasgott! Tino fick börja med ett sök i högt gräs och sly, men där min sikt var fri så att jag kunde kontrollera skeendet. Lyckades tajma in hit-visslingen just när han hittade en dummy (mer tur än skicklighet), så det blev riktigt bra. Messis sök med tre dummies gick i "osynlig" terräng. Han hittade ettan och trean snabbt, sökte lite längre efter tvåan. Inga problem att få ut honom på skicken idag!
Tinos nästa uppgift var linjetag enligt sedvanligt upplägg; en synlig och en dold dummy några meter bortom den synliga. Han fick totalt tre sessioner, där ett skick var dåligt men resten helt ok.
Messi fick två dubbelmarkeringar med en minnesmarkering, allt med fint resultat. Han kunde enkelt byta fokus, tittade på rätt saker och gick rätt alla gånger. I början grep han dock en dummy i snöret, vilket gjorde att han lade ner den för att ta ett korrekt grepp. Jag sade inget, och på sista skicket grep han den rätt från början. Man vill ju tro att det var en medveten handling...? Han fick sluta med två linjetag med två synliga dummies på linje. På första skicket gick han på den dummyn som var längst bort först, vilket gjorde att han missade den närmaste. Hm... Repetitionen gick dock bara bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar