Summa sidvisningar

söndag 6 november 2011

1:a är ordet för dagen

Veckans väder har varit ovanligt varmt för årstiden, runt 7-10 grader dygnet runt; det känns väldigt skönt att vintern dröjer! Jag beställer samma vädertyp för resten av månaden också, tack!

Torsdag-fredag satsade vi på träning hemma inomhus, och då blir det i huvudsak apportering, detaljer i fotgåendet och fjärrdirigering. Tino börjar få tillbaka sina fina skiften mellan ligg-stå, och jag har bytt handtecken för sitt i fjärren. Får se om det hjälper, ibland behöver det inte vara svårare än så. Messi har börjat med ligg-stå-skiftet, jag håller på att se vilken belöningsplacering och vilka handtecken som passar honom bäst. Han har bra energi i rörelserna, men han har inte fattat exakt vad han får belöning för...
Annars är det för mörkt ute på gärdet för att träna något strukturerat, det blir mest fritt spring med några korta avbrott för exempelvis avsnitt med sida-gående.

Igår kunde vi träna ute i dagsljus, vilken skillnad! Jag hade med mig några dummies, så båda fick en rejäl genomkörare. Tino började mycket bra med fint sök, raka linjetag och fina klockan-övningar. Mot slutet blev det dock för svårt när jag hade riggat ett linjetag frammåt, men där han skulle stanna på halva sträckan och ta en dirigering till vänster. På tredje försöket gjorde han äntligen allt rätt.
Messi fick ett liknande sök, den första kom in bra, sedan blev det tveksamt. Jag fick hjälpa honom ganska mycket, och till slut hittade han dem. Inte någon bra trend med hans sök just nu.
Han fick sedan dubbelmarkeringar där han tog mina riktningsanvisningar mycket bra rakt igenom, och han fick avsluta med ett par linjetag. Han var lite slarvig med sina dummies idag (höll dem knasigt), men lekte inte och lämnade alla i hand.

Idag åkte vi iväg till Knivsta brukshundklubb för att starta Messi i lydnadsklass 1. Vädret var som sagt mycket bra för årstiden, planen var rätt lerig (och skitig!!) men värre har skådats. Messi blir rätt berörd av andra hundar just nu, han är ljudlig och har inte riktigt tid att fokusera på rätt saker. Taktiken var alltså att vandra runt bland de andra ekipagen i god tid innan provet och jobba med kontakten. Det fungerade bra! Platsliggningen löpte på utan incidenter i våran grupp, tack för det... Det är ett förskräckligt nervöst moment!! Linförigheten var dålig idag, speciellt inledningsvis. Han, och majoriteten av de andra, var vansinnigt intresserade av en fläck, så det blev lite okoncentrerat. Dessutom fick jag göra två episoder av språng marsch, och det gjorde ju honom extra glad och skuttig... Sedan samlade han sig och fullföljde mycket fint med glädjeskutt mellan momenten.

Moment, poäng och domarens kommentarer:
Platsliggning: 10      
Tandvisning: 10
Linförighet: 6,5    Nosar, hoppar
Läggande: 9,5     Släpper position i framföring
Inkallande: 10
Ställande: 9,5
Apportering: 10
Hopp över hinder: 10
Helhetsintryck: 10     Bra kontakt. Trevlig hund. Härlig motor.

Det hela landade på 183,5 poäng; alltså 1:a pris! Vi blev placerade som nummer 1 av 17 startande ekipage! Tack så mycket för alla trevliga kommentarer vi fick idag, de skall vi minnas när det går sämre en annan gång...

För det svenska landslaget i lydnad gick det inte så vidare bra i de nordiska mästerskapen i helgen. De fick nöja sig med fjärde plats, och inga riktigt framskjutna placeringar individuellt blev det heller. Man får dra sina tråkiga (men viktiga) lärdomar och försöka igen nästa gång, för det kommer fler tillfällen. Shit happens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar