Summa sidvisningar

lördag 19 november 2011

Eld i baken vs. vatten över huvudet

Idag har det varit verkligt fint väder, så det var alltså läge att packa en väska med dummies och bege sig ut på gärdet i solskenet. Tino hade en sådan där avig dag där inte mycket blev rätt, han var skållhet; har knappt skådat något värre... Någon karriär inom fågeljakten är det ju inte tal om för honom, men några WT kan  vara intressant att göra framöver, typ om ett halvår... Nåväl, så här gick det.

Tino började med ett 4-dummy-sök, det fungerade fint förutom den lilla rundan han tog med dummy i munnen istället för att komma direkt in. Känns något bekannt från förr... Sedan en klockan-övning med tre kända dummies där jag ville träna olika dirigeringar. Han snöade in på den högra och hade svårt att lyssna, blev pipig och fladdrig. Efter en time-out och tydliga förhållningsregler redde han upp i hjärnan och slutförde bra. De efterföljande linjetagen blev inte helt bra de heller, för han ville absolut vika av till vänster.
Största pinnen någonsinn!
Det krävdes en del övertalning innan han gjorde rätt. Så är det ibland, och i hans fall fallerar allt när han blir för het. Då har han inte tid att lyssna, han blir frusterad och så kommer ljuden. Vet inte riktigt varför det blev så här idag, kanske var han orolig att Messi skulle ta hans fina trästock medans han tränade...?

Messi fick börja med ett motivations sök på en öppen yta, 4 dummies. Han löste det fint, och var glad att hitta varenda en (gör då ett litet rävskutt när han griper). Sedan ett klurigare sök efter en enda dummy i terräng; inga problem. Därefter klockan-övningar med tre kända dummies, syftet var att träna minnesmarkeringar och att ta dirigeringsanvisningar. Han gick ut lite snett på den första, så jag stoppade och skickade om, sedan inga problem. Han fick också två linjetag, den första var lite väl sökbetonad, men den sista satt fint. Han lekte ingenting med sina apporter idag, men hade lite dumma grepp ibland så det blev några omtag.
Avslutade med tre omgångar när jag kastade dummies omkring dem, utan att de fick hämta. Tino noterade knappt detta, utan fortsatte att pyssla med sin trästock; och Messi stod totalt stilla.

Väl hemkomna fick Messi ett djuprengörande bad; oh, hemska tanke. Jag satte på honom en sele för att ha något att hålla i, för han är knappast nöjd med arrangemanget. Nu är han i alla fall ren.

Såg att SBK nu har publicerat regeländringarna inför nästa år gällande lydnadsproven. Jag som tidigare har tävlat med springer spaniels såg med förfäran hur proven blev svårare för varje regelrevision, så det känns vettigt med en liten förenkling kring platsliggningen i klass 1 och 2. Inkallningen i klass 3 kommer att förenklas till bara ett ställande, och helhetsintrycket återinförs. Det blir också förändringar i koefficienterna, delvis hur betydelsefulla momenten är i poängsammanställningen. Elitklassen verkar lika svår som vanligt...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar