Summa sidvisningar

lördag 12 november 2011

Åh, så skönt!

Idag var vi och tävlade i lydnadsklass 1 igen. Och vi fixade ett till 1:a pris, så nu har vi LP1; det känns väldigt skönt att med gott samvete kunna lämna klass 1 bakom oss!

Det var dock ingen självklarhet, det är det aldrig; om man vill ha en sport med de berömda små marginalerna,- kolla in tävlingslydnad... Messi var het som ett skållat troll idag, och jag hade fullt sjå att försöka kontrollera den vilda, glada ynglingen.
Platsliggningen var en pärs som vanligt. Vi förare hade inte ens kommit iväg till våran väntplats innan en hund var uppe och sprang. Den blev sedemera infångad utan att direkt ha stört någon annan, men förståss skapat oro. Sedan började Messis grannar att röra på sig, men inte heller de var framme vid någon annan hund. Messi låg duktigt kvar, men jag bestämde raskt att detta var våran sista start i 1:an oavsett hur det skulle gå senare.
Det positiva med resten av provet var att Messi trots sin oerhörda laddning ändå kunde prestera ett 1:a pris, så lägsta-nivån är skapligt hög. Linförigheten var skräpdålig, han hade bra kontakt men inget annat... Inför läggandet hade han inte tid att lyssna på min förberedelse, så han blev förvånad när kommandot kom och reagerade först några sekunder senare. Jag kände att han inte svarade, och vände på huvudet för att se vad som hände, och just då lade han sig ner.  Nåväl...

Moment, poäng och domarens kommentarer:
Platsliggning: 10
Tandvisning: 9,5  sitter ej
Linförighet: 6  långt fram, nosar, sned position, leker
Läggande: 5  står länge, lägger sig efter att föraren tittat bakåt
Inkallning: 10
Ställande: 9  något tveksamt
Apportering: 10
Hopp över hinder: 9  bristande avslut
Helhet: 7,5

Totalt 166 poäng med en delad tredje plats i placering, tror vi var 13 eller 14 startande. Jättegrattis till Sanna med Speja som vann klassen!!!

Nu slipper jag tänka på tävlingar och prov i flera månader; åh, så skönt! Vi har en utställning inplanerad, men det känns verkligen inte betungande. Det blir utmärkt att kunna koncentrera sig på träning och utveckling under vintern, och Messi behöver nog lite tid att samla sina ungdomliga tankar. Det blir bra!

1 kommentar:

  1. Gratulerer med LP1 tittel :D Fantastisk godt jobbet!!

    SvaraRadera