Summa sidvisningar

söndag 27 november 2011

Dummies överallt

Idag har det varit rejält blåsigt, detta i kombination med regn känns ju så där... Det är dock barmark fortfarande, så inget att skylla på; helgens träning har varit i apporteringstagen.

Börjar med lördagens dummy-träning. Tino fick ett 4-dummy-sök där han tog en extra sväng med den första inför leveransen, de övriga gick mkt bra. Sedan var fokuset på att kunna ta en dummy rakt fram på linje trots att det var störningsdummies på vardera sida om det tänkta linjetaget. Här blev det tveksamt och krokigt, så jag fick tydliggöra linjetagsdummyn, han behövde ändå några försök innan det blev rätt. Han fick också göra några klockanövningar med höger, vänster och "ut". Avslutade med linjetag med störningsmarkering. Den första blev tokig, men sedan gjorde han rätt två gånger i rad.

Messi fick först ett 2-dummy-sök på öppet gräs, sedan ett 2-dummy-sök i terräng. Båda gick lika bra! Därefter en klockanövning med ett kast kl. 9, ett linjetag kl. 12 samt en störningsdummy kl. 3. Lite tveksam på första skicket, så jag tog tillbaka och började om, sedan löste han allt fint. Tramsiga inleveranser i början med lekbetonade grepp, men han kom in rakt. Vid två tillfällen under träningen tog han en egen runda, vilka korrigerades med ett påminnande ordval.
Så dags för inledande träningar av höger respektive vänstertecken. Messi fick sitta mitt emellan två dummies, jag stod strax framför honom näsa mot nos. Han klarade 5-6 skick utan problem.
 
Dagens träning fick Tino inleda med ett 4-dummy-sök över flera terrängskiften. Den sista fick han jobba hårt med, men löste det självständigt i bra stil.

Messi startade med ett 2-dummy-sök på gräs, han fick sedan direkt vända om och gå ut i terrängen för att söka två till. Fin motivation!
Därefter en dubbelmarkeing, den ena i högt gräs och den andra i motsatt riktning in i buskage. Hade också en störningsdummy snett bakom oss. På andra vändningen ville han ta störningsdummyn, men var lätt att stoppa och få att fokusera rätt. Han fick också en repris på gårdagens träning med handtecken åt höger respektive vänster. På ett skick missade han dummyn och sprang vidare åt höger, det var ju rätt fast fel... Nåväl, han gjorde rätt efter en tydligare instruktion från min sida.

Tino fick jobba med en klockanövning där dagens tyngdpunkt var vid vändningar och att byta fokus. Svårt, tycker han som alltid har bråttom... Han löste det bra efter lite justeringar. Avslutade med linjetag för de båda, Messi gjorde sina två riktigt bra, medans Tino behövde en inledande uppstyrning.

Tino fick ett djuprengörande bad igår, inga problem där inte. Han står helt stilla och lyfter tassarna i tur och ordning för att vara hjälpsam. Messi stod och tittade på, hoppas att han lärde sig något av det...

På musikfronten är det fantastiska nyheter; min stora husgud Bruce Springsteen & The E Street Band åker på Europa-turné frammåt sommaren 2012!!!!! I veckan släpps biljetterna till de flesta spelningarna, bland annat till Ullevi/ Göteborg! Alltid nervigt innan plåtarna är i hand. Kan dock avslöja att biljetter till spelningen i Milano/ Italien redan är säkrade; känns ju hur jäkla bra som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar