Summa sidvisningar

onsdag 16 november 2011

Rutan=apportering?

Halvvägs genom november... och huvudet är upp och fötterna ner. Väldigt skönt att det fortfarande "bara" är höst; vid den här tiden förra året var det snö. Imorse var det rejält halt, så det drar ihop sig.

Det var ju riktigt soligt i söndags, så jag tänkte ta med kameran till träningen. Tyvärr var batterierna urladdade, så det bidde inget... men tanken var god. Tränade gjorde vi ändå medelst dummies. Tino fick börja med ett 4-dummy-sök som han löste riktigt bra. Hans sök har varit ovanligt bra på sistone, hoppas det varar. Tino fick fortsätta med klockan-övningar enligt konceptet 3 kända och en dold dummy. Varierade skicken hela tiden, och han klarade allt bra, fick några inledande pip, dock.

Messi fick börja med ett 2-dummy-sök i terräng, han gjorde det fint men lekte vid inleveranserna. Därefter ett 4-dummy-sök på öppen gräsmark för att höja motivationen. Han tramsade lite vid inlevereringen av den första dummyn, men fortsatte enligt önskemål.
Messi fick också göra klockan-övningar; markeringar klockan 9 och 12 samt störningsdummy några meter från oss klockan 3. Han var genomgående helt stadig. Han hade lite problem med en markering som hamnat i den torra gamla vassen, men redde upp det med lite uppmuntran. Närsöksignalen fungerade inte riktigt. Han bommade en "ut"-signal, men klarade det så fint på repriserna.
Avslutade med linjetag, Tino även med dirigering till vänster. Annars bra arbeten av båda.

Ikväll var vi alldeles allena och tränade på brukshundklubben. Det var så roligt att börja med nya moment, och att kolla av hur de fungerar ute,- vi har ju småpysslat med grunderna till exempelvis platssittning och fjärren inomhus. Började med platsliggning där jag delvis var dold bakom ett plank, inga problem så här inledningsvis. Sedan platssittning, där de fick var sin godbit framför sig att fokusera på; inga problem där heller.
Jag började med att placera ut konerna till rutan innan Messi fick börja med fotgående och inkallning. Så fort han kom ur kopplet var han framme och greppade konerna... Suck! Sedan koncentrerade han sig fint, men tyckte det var onödigt att bara gå långsam marsch,- men han behöver det nu för att förbättra sin position. Så tog vi oss an rutan! Han kan springa till en target på 10 meters håll, så det fick han göra vid sidan av först. Men när hans target placerades inne i rutan... vilken inre konflikt han hamnade i! Han ville ju så gärna plocka upp en kon, men insåg att han egentligen skulle springa till sin target... Efter många, många felbeteenden (hämtade koner, passivitet, skall, rullningar...) valde han till slut rätt! Fick därefter tre riktiga skick i rad; vilken seger! Man kan ju påstå att han i alla fall är medveten om konerna, och det får väl betraktas som en fördel i sammanhanget.

Tino jobbade med inkallning med stå och ligg, den första var halvdan, men sedan var det tjusigt. Sitt under gång var också bra med hjälp av en fokuserande godbit. Han fick göra hela momentet rutan tre gånger, en av gångerna hamnade han knappt utanför, men de andra var mycket bra. Bara att jobba vidare med olika störningar i närmiljön, så att han blir ännu mer säker. Fotgåendet var helt ok idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar