Summa sidvisningar

onsdag 23 november 2011

Grip en stege om du kan...!

Det milda gråvädret fortsätter, och det är tokigt mörkt om eftermiddagarna. Inte mycket att göra, annat än att ladda pannlampan och ge sig ut i markerna. Risken att träffa på någon annan flanör/ryttare är ju minimal, för ingen hjärnfrisk ger väl sig ut på gärdet i duggregn och kompakt mörker...?

I söndags tog vi en långprommenad längs cykelvägarna med särskilt fokus på sida-gående. Tråkigt att träna på, men de måste få bättre uthållighet, så då får väl jag ta grepp om det ibland. Vi pausade vid en vik vid sjön där änderna nu har samlats. Änderna var väl 20-talet meter bort när vi kom, men så fort jag lät Messi  skutta vid standkanten kom de simmandes i rask takt. Fascinerande att det fungerar!

Ikväll var vi iväg till den närbelägna brukshundklubben för träning i lampornas sken. Jag hade med mig stekt blodpudding som belöning; det var en verklig hit. Inte så kladdigt att administrera som jag hade befarat, så det kan bli användbart framöver.
Började med platsmomenten, både kvarsittning och platsliggning för de båda. Gömde mig tidvis bakom ett plank med springor så att jag kunde ha koll. Inga problem, hade godis framför dem på kvarsittningen som "ankare".

Messi fick tänka till ordentligt idag, för det var många roliga nyheter! Började med fotgående, fast nu med min favorit: extern belöning! Kännde mig lite fiffig när jag använde bruksstegen som plats för belöningen; den kan han faktiskt inte sno med sig....! Det fungerade riktigt bra, fick massor av koncentrerade utföranden! Jobbade vidare med inkallning (justering krävs i avsluten), apporten (farten in ett observandum) och fritt hopp över hinder; nytt moment. Använde där godis som dragpålster, och testade också med target. Fick bra utföranden mot slutet av passet, så det borde fungera ganska snart. Och så rutan...! Han hade inga problem att söka upp sin target fritt på planen, men en target inne i rutan är en annan historia... Han började passet med att stenhårt gripa och springa iväg med en kon, och en repris följde. Sedan röt jag i med ett NEJ just när han skulle gripa en tredje gång, han blev rätt paff och hejdade sig. Så småningom fick jag 5-6 korrekta skick mot target inne i rutan! Jag hoppas att korrigeringen blev välavvägd, för han måste ju släppa fixeringen vid gripandet i just detta moment...

Tino jobbade på så fint med fotgåendet! Vi tog ett stort grepp om sitt under gång, där träningen med synlig godis framför börjar ge resultat på stadgan. Inkallningen med ställande var riktigt bra, men han blev lite förvånad när han inte fick något ligg-kommando. Rutan var nästa område, han hittade rutans mitt utmärkt, men blev upptagen av någon lukt och missade första ligg-kommandot. Separerade delmomenten igen, och fick två fina helheter efter det. Hopp-apporten var jättebra. I fjärren gjorde han vissa skiften riktigt bra, men jag måste ta ett grepp om ligg-stå-ligg. Han gör ett litet skutt då och får för mycket frammåtrörelse.
Sammanfattningsvis en givande träning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar