Summa sidvisningar

onsdag 10 april 2013

Delmoment & musjakt

Det får bli ett litet inlägg idag också, så där hemskt mycket har vi inte gjort, men jag sitter klistrad vid datorns webradio. Det är ju Champions League-fotboll idag, och om man inte har rätt betalTVkanal får man nöja sig med radio om man vill ha direktsändning... Heja Barca!!!

Igår fick vi nöjet att beskåda trandans som kuliss på träningsmarkerna! Det var ett par tranor som skuttade och trumpetade, de brukar uppehålla sig på åkern ett par dagar varje vår på sin vidare färd norrut. Trevligt! Mina hundar tittade nyfiket, men hade inga problem att vända om och göra några träningsmoment. Vi gick igenom några detaljer i lydnaden; inkallningar varierat med och utan ställande, rutans avslutning och fjärrskiften. Provar nu med olika belöningsplaceringar i fjärren med Messi, har nu godis både framför och bakom honom, eller så kastar jag godis rakt i munnen på honom. Han har lite svårt med det första bakåtsittet, men när han väl har fått göra rätt någon gång har han lättare för att upprepa på korrekt sätt.

Idag hade jag med mig två valpdummies för att köra linjetag och höger-vänsterövningar. Messi gjorde sitt första linjetag jättebra, men det andra gick sämre. Han gick ut helt korrekt, men vek av linjen tre meter ifrån apporten, och kunde inte ta signaler så att han kom rätt. Omstarten gick dock enligt önskemål. Höger-vänsterskicken fungerade bara bra, och som sista övning fick han en extra svårighet; en markering till höger och en dummy rakt frammåt. Först fick han ta dummyn rakt fram, när han levererat den skickade jag frammåt igen. När han var i linje med markeringen fick han stoppsignal och tecken till höger. Den lilla dirigeringen klarade han fint, kul när man kan börja kedja delmoment även i jaktträningen...!
Tino klarade sina övningar på ett bra sätt, undantaget diverse små ljud, förståss. Annars var han mest intresserad av att gräva efter mössen som har ett gediget bosystem i branten ner mot stora diket. Han var skitig som få när han var färdig, men det är ändå badkaret som gäller efter långprommenaden, så det var sak samma. Känns sjysst att få bjuda honom på en skitig musjakt ibland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar