Summa sidvisningar

torsdag 25 april 2013

Det blir bättre

Fortfarande finns det lite rester kvar av min hemska förkylning, den var intensiv värre. Men idag har det varit så fint väder, och jag gick hem från kvällens träning utan jacka! Alla vårblommorna har kommit samtidigt, såg tussilago och vitsippor på vägen hem, och isen har försvunnit från sjön. Nu har vi den bästa tiden framför oss!

Har alltjämt kännt mig ganska seg, så vi har inte gjort några stordåd på träningsfronten hittils i veckan. Men idag var vi iväg till brukshundklubben, och det var en trevlig utflykt. Kom dit en timme innan den öppna träningen skulle börja, men klubbens SM-ekipage var redan där och tränade. De pysslade med någon sorts kedjor där hunden skulle göra flera (del)moment i rad medans föraren stod kvar på samma plats. Hunden blev skickad att ta hoppet, sedan skulle den direkt springa till konen, följt av rutan. Kanske ett sätt att variera det hela, och träna uppmärksamhet?
Nåväl, vi tränade på vårat, tills vi vänligt med bestämt blev bortkörda av agilityfolket, så vi flyttade lägerplatsen till en mer avlägsen plan. Lite störningsträning fick vi ändå. Momenten som avhandlades var platsmomenten (Tino ostadig i sittandet), fotgående, sättande under gång, inkallning, rutan, metallapporten och fjärrdirigering (bara med Messi).

Messi gjorde riktigt bra fotgående, bara ett litet ljud i backstegen. Han fick tre omgångar med fotgående, alla lika bra. Vid ett tillfälle sackade han något, kändes som en effekt av det varma vädret,- han har gott om tjock vinterpäls kvar och var flåsig. Sättandet var prickfritt, och alla inkallningar gick bra. Men något avslut blev lite för luftigt i insittet, och en gång kunde han ha stannat något snabbare. Den första rutan var en 10:a i utförande, på försök två hamnade han först utanför men jobbade sig in självständigt. Det sista försöket gick kalasbra. Hans första möte med metallapporten var som sista moment i en kedja, och det gick bara bra. Även detaljstudierna med metallen fungerade fint, bara ett upptag var något långsamt. Insitten och kvarhållandet kändes stabila. Avslutade med några fjärrskiften, och kom på att han igen gjorde fel skifte; ligg istället för sitt från stående. Måste vara mitt nya handtecken som är för dåligt, för han har gjort fel på samma ställe flera gånger nu. Annars gjorde han fina skiften på 5-6 meters håll, hoppas de duger.

Tino hade svårt med fotpositionen i början, det var ju länge sedan han tränade det ju... Inga ljud alls efter uppvärmningen, vilket var trevligt. Sättandet gick jättebra, han tänkte verkligen på att sitta stilla. Inkallningen satt bra, men han behöver påminnas om att ta tillräcklig mark i insittet. Det stora glädjeämnet var att kvarligget i rutan fungerade så bra, och två av de tre skicken var helt korrekta rakt igenom. Planen var hyfsat torr nu, vilket säkert påverkade i positiv riktning. Metallapporten fungerade felfritt, han jobbar jättebra med den nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar