Summa sidvisningar

söndag 28 april 2013

Helgrapport

Lördagen bjöd på fint väder, fast något blåsigt om man skall vara petig. Det översvämmade diket är nu tillbaka i sin vanliga form, delvis ett djupt dike med en liten rännil på botten. Vattenståndet har sjunkigt sisådär en meter, så det är slutbadat där.
Träningsmässigt ägnade vi oss åt dummies, med fokus på sök och markeringar. Vi höll till på gräsmarkerna nedanför skogsbacken för att få lite öppen mark men med terrängskiften; i detta fall växlingar mellan gräs, åkermark och diken.
Messi fick börja, men det första söket var inte imponerande. Han hade förvisso mycket svåra störningar att hantera; dels stötte han en hare mitt i sökrutan (men stannade exemplariskt på stoppsignalen!), och dels hittade han lämningarna av en äckligt stor råtta. Alla fem dummies kom dock in till slut. Markeringarna gick bara bra, och han tog stopp/höger/vänster tveklöst. Vid ett tillfälle fastnade han mentalt, men jobbade sig rätt. I det andra söket gick han bra på de fyra första apporterna, men sedan började han ägna sig åt andra tankar. Då smög jag ut och tog dummyn själv, och hoppade runt med den triumfatoriskt. Så snopen han blev, och dessutom blev han förpassad till avbytarbänken... När Tino var klar med sina övningar fick han en chans till revansch med ett sök på två dummies. Nu jobbade han kalasbra, minsann, och blev rikligt belönad.
Tino började med ett superbra sök, följde upp med inte fullt lika klassiga markeringar, och avslutade med ett nytt fint sök. Han hade lite problem med att hitta den sista, men med lite riktningshjälp kom den in. Han är högt motiverad i söket och brydde sig inte om platsen där råttan blivit styckad, och har lätt för terrängskiften.

Idag har det också varit fint väder, fast inte lika strålande som prognosen sa. Vi har hur som helst varit ute på långprommenad i kombination med ett lydnadspass med fokus på fotgående. Inledde med platsmomenten, som båda klarade felfritt. De fick sedan långa fotgåendemoment utan belöning, men med alla svårigheter.
Tino gick bra fot, och utan ljud. Positionen är verkligen inte perfekt, men den har klart förbättrats med hjälp av titt-target. Han fick också göra sättande under gång och inkallning, båda utan problem.
Messi gjorde ett jättefint fotgående, och det första backastegen var utan ljud,- nästan en sensation. I del två fick han en miss i språng marsch, och stegförflyttningen till höger har förbättringspotential. Sättandet och inkallningen såg bara bra ut. Sedan fick han en omgång fjärrdirigering att bita i. Svagheten är alltjämt skiftet mellan stå till sitt, där det lätt blir en frammåtrörelse. Ett felaktigt skifte blev det också, men för övrigt kunde han göra fina skiften på över 6 meters håll idag. Vi fortsätter att specialträna tekniken i fjärren inomhus parallellt med att vi måste våga träna avstånd också. Den där fjärren, alltså...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar