Summa sidvisningar

måndag 8 april 2013

Helt vilt

Jaha, snön kom tillbaka... Fast bara på fransysk vist, nu accepterar jag ingen mer vinter!! Nu finns det bara enstaka snöfläckar kvar på gärdet, och det porlar friskt i dikerna. Frammåt, våren!

I lördags tog vi en långprommenad på gång- och cykelvägar, det hela avslutades med ett lydnadspass med fokus på fotgående och vittringen. Messi var minsann tyst under fotgåendet! Han var lite okoncentrerad den första sträckan, men efter en påminnelse gick han fint. Han har lätt för att ploga i sakta march, det är ett observandum. Jag höll ett högre gåtempo än vanligt, jag fick synpunkter på att jag går för långsamt på lydnadskursen. Jag behöver gå rätt långsamt med Tino för att han inte skall explodera, men Messi tål ett högre grundtempo. Nu när jag gick med hundarna direkt efter varandra blev skillnaden tydlig! Messi tog rätt vittringspinne alla fyra försök, och avslutade momentet helt korrekt två gånger. De övriga försöken höll han pinnen i cigarrgreppet; känns svårt att komma tillrätta med sådant i detta känsliga moment.
Tino var tyst i fotgåendet, men vi jobbade en del med positionen som vanligt. Han fick också fyra vittringar, med godis på de första två. Första försöket var helknasigt, men de övriga riktigt bra. Utmanade lite extra med att ha burken med neutrala pinnar riktigt nära, men han fokuserade på rätt saker den här gången.

Igår söndag var det viltapportering (2 änder) på schemat för Messi, och Tino fick hämta dummies. Båda fick sökuppgifter, dubbel- respektive trippelmarkeringar och linjetag med lite dirigeringsinslag.
Tino fick börja med ett sök som han tänkte göra en specialare av, delvis att söka vidare med dummy i munnen. Helst skulle han vilja ta en dummy, och sedan springa runt och lokalisera de andra innan han levererade på löpande band. Men jag har hört att det inte gillas... Så det fick bli en omstart, och då skötte han sig enligt önskemål. Markeringarna klarde han utan problem, samt vänster- och högertecken.
Messi jobbade mycket bra med sina änder, utan "frågor"! Han tog riktningsanvisningar på ett bra sätt och levererade alla apporter i hand. Vid två tillfällen lyckades han belöna sig själv med att sno en and som redan var hämtad, men han gjorde bara en liten volt innan han lämnade av igen... Vid ett tillfälle slickade han på den ena anden, den var väldigt blodig efter en svår skottskada, men något att se upp med. Gjorde också två omgångar med kort tolling, det var evigheter sedan, men han kom ihåg!

Idag fick vi sällskap av ett par tranor på gärdet, de är så välkomna! Höll oss lite på avstånd, och tränade åt andra hållet. Gjorde några markeringar in i vassen där de fick jobba växelvis, gick skapligt bra. Noterade att Messi höll apporterna helt korrekt, kanske har jag sådan tur att de dåliga greppen i vinter har berott på snö och is...? Fortsatte med några höger-vänster-övningar. Helt plötsligt drog en hare iväg bakom mig, så det blev en utmärkt stadgeträning. Avslutade med en fast-i-kast-övning. Tino var lite vimsig inledningsvis, men annars löste de sina uppgifter mycket bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar