Summa sidvisningar

torsdag 4 april 2013

Vårtecken

Vi har fortfarande jättefint väder med strålande solsken om dagarna. Dock fortsätter de envisa minusgraderna på nätterna. Idag skådade jag två fina vårtecken; lärkan och tofsvipan har kommit! Hundarna blir enormt skitiga nu, gatusanden fastnar mycket bra i pälsen som är blöt av smältvatten. Det blir direkt in i badkaret efter längre prommenader, till Messis förtret.

Igår blev det ett litet träningspass medelst valpdummies på gärdet. Började med ett linjetag, som jag faktiskt lyckades smyga ut utom synhåll för de uppnärksamma tu. Båda gjorde riktigt bra linjetag på kanske 40 meters håll. Sedan några övningar med höger respektive vänster, och då gjorde Messi två fel inledningsvis. Tränade också på att ändra fokus mellan kastade apporter, och belönade lugnet i situationen. Avslutningsvis en fast-i-kast-övning, som båda klarade fint.

Idag tog vi en långprommenad till brukshundklubben över gräs- och åkermark. Det var hemskt blött och lerigt, det har verkligen varit mycket snö den här vintern. Började träningspasset ensamma, sedan kom det två ekipage, och en halvtimme senare anlände agilityfolket. Även det ett tydligt vårtecken! Planen var helt plaskvåt, vilket verkligen påverkade hundarna. Tino ville absolut inte ligga ner, och Messi gjorde allt för att slippa sätta sig... Dagens moment var platsmomenten (gick u.a trots underlaget), fotgående, sättande under gång, inkallning, rutan, hopp-apport och metallapporten.

Messi fick börja med att göra alla momenten tävlingsmässigt, med belöning mellan varje. Efter pausen fick han en kedja med fotgående, inkallning, rutan och hopp-apporten; därefter en omgång med detaljer och mer fotgående. Upptagen på apporterna var verkligen bra idag. Inga stora missar på momenten, förutom att han hade enorma problem att sätta sig, så det fick bli ett antal hjälper för att få till det. Tränade extra mycket fotgående idag, och det gick så fint även med de andra ekipagen som tränade samtidigt på planen. Men så kom det en man med en jycke i långt flexikoppel som flanerade rakt över planen, och då tappade Messi koncentrationen med orolighet och mycket ljud som följd. Reparerade med täta belöningar, något jag inte vill göra, men det kanske var påkallat i situationen.

Tino hade bitvis ett fint fotgående, och jobbade genomgående bra, undantaget att han gjorde vad som helst för att slippa lägga sig ner... Tog hjälp av en target på sista skicket till rutan, eftersom han såg fundersam ut. Han behöver lite förstärkning då och då för att känna sig säker, han är ju lite vimsig... Annars klarade han sig utan nollor. Jobbade extra med avslutningen på apporteringsmomenten, så att han inte gör en step-out när jag har tagit föremålet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar