Summa sidvisningar

måndag 29 augusti 2011

Äntligen bra tolling

Hemkommen från landet; var det sista sommardagen i lördags...? Kändes verkligen så, för hur stor chans är det att det blir kalasväder ännu en helgdag denna säsong... Det var fortfarande 18 grader i vattnet, och i skogen hittade jag säsongens första trattkantareller; vilken kombination!

Lördagen inleddes således med skogsprommenad, och vattenarbete på eftermiddagen. Innan träningen hade jag lagt ut två dummies i vassen och hängt upp en duk (!) som tollingskynke. Messi fick börja. Det kom ett litet pip när vi gick sida-gående mot tollingplatsen, annars var han helt tyst.
Först tolling; han dissade de två första inlevereringarna, tog en lov och tänkte kolla in om det låg något på vattnet, månne...?  Felade, avbröt och började om! Fick då 8-10 fina tollingar inklusive paus, belönade varje inleverans med Dokosar (levergodis). Skickade sedan honom mot vassen, han tog båda från strandkanten utan extra simtur, inget byte av dummy. Därefter enkelmarkering på vatten in i vassen, först godissök bakåt. Avslutade med dubbelmarkering, där en dummy kastades på land och den andra på vatten.
Sammanfattningsvis kom alla dummies i hand (3-10 meter från strandkanten), något omtag på väg in, han var lätt att styra, belönade rikligt med klick/godis eftersom attityden var så fin.

Tino hade samma upplägg att jobba med. Tollingen var inledningsvis het, men blev bättre allt eftersom. På söket kastade han sig i vattnet i vanlig ordning, men drog sig snabbt mot vassen och kom in snabbt utan trams. Dubbelmarkering med en på land och en på vattnet; han var lite lätt i rumpan på vattenkastet, men var lätt att styra och tyst. Ny dubbelmarkering med båda på vatten, godissök bakåt först. Här missade han den dummy som jag kastade längst bort, den låg dold i vassen. Den andra dummyn var på öppet vatten, och vinden gjorde att den kom allt närmare. Fick jobba rätt hårt för att få ut honom till den dolda dummyn först, men det gick till slut. Avslutade med en enkelmarkering, där jag kastade en ny dummy när han var på väg in med den första. Gick bra!
Sammanfattningsvis en bra träning med bitvis hårt tankearbete, där han var väl het inledningvis. Inga ljud utom ett pip under ansmygningen, lite lätt i rumpan på kasten på vattnet, fina avlämningar rakt igenom.
Efter träningen tog Messi en extra simtur på eget bevåg, Tino satt på klipporna och undrade vad han håller på med, det fanns ju ingen apport att hämta...

På söndagen vaknade vi av ett åskoväder, som dock snabbt drog förbi, men det fina sommarvädret var borta. Lite träning blev det, Messi fick börja med olika linjetag mot matskålar. Kollade sedan av statusen på "ut", vilket fungerade riktigt bra, även på fem meters håll. Han fick också ett pass med tolling; och idag gjorde han allt rätt på första försöket! Vi var på landbacken utan vatten som tilldragelse, men det var hur som helst en stor förbättring.
Tino fick göra 7-8 linjetag, varav några halvdolda. En sprang han över, men de andra klarade han direkt. Han fick också tolla på landbacken med ett tio-tal kast, det är rätt lätt för honom som gillar att skutta efter bollar, dessutom gillar han att lämna av... 

Idag blev det mest några motivationsinkallningar med pipan, och ett par platsliggningar och kvarsittningar. Höjdpunken var när grabbarna råkade skrämma upp en fasan ur ett dike, och båda två valde att lugnt stå kvar när den flaxade iväg! Trevligt att se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar