Summa sidvisningar

onsdag 3 augusti 2011

Uppladdning

Yeah, då är vi i TollarSpecialen-veckan! Uppladdning pågår för fullt över hela landet (och utomlands!), men nu är det inte mycket tid kvar att vifta med... Gulp!!

Måndags och tisdags var vikta för apporteringsträning med dummies. På måndagen fick Tino ett sök i öppen terräng, och den första hittade han bra. Sedan blev det lite ineffektivt och "springigt", men till min stora glädje visade han ingen tendens att vilja byta dummy. Därefter linjetag med dold dummy tio meter bakom en känd dito. På första försöket försvann han ut i spenaten, men klarade repetitionen jättebra. Avslutade med en dubbelmarkering med en doldis, som jag fick skicka om på, eftersom han var helt vilse.

Messi fick börja med ett sök, han jobbade mycket bra, men vid ett tillfälle blev han stående med en dummy i munnen. Han kom direkt på inkallning, men det var ett observandum. Klarade sedan sitt linjetag och dubbelmarkering på ett bra sätt.

Tinos arbete på tisdagen inleddes med dubbelmarkering med doldis, vilket han klarade jättefint. Sedan två linjetag med dold dummy bakom, vilka han klarade utmärkt idag. Även en ganska klurig dubbelmarkering med doldis och störning klarade han så bra. Känns skönt att de dolda linjetagen fungerade!

Messi fick börja med en dubbelmarkering med störning. Han tog ett slarvigt grepp på den ena och tappade dummyn halvvägs, men fullföljde sedan på ett bra sätt. Sedan linjetag med två dummies, där var han lite seg i inleveransen. På dubbelmarkeringen ville han först gå till "fel" dummy, men han kunde styras om. Avslutade med ett längre enkelt linjetag, som gick utmärkt.

Ikväll har vi tränat lydnad på brukshundklubben i sällskap med några agility-ekipage och två som tränade lydnad. Tino hade ett skapligt fotgående idag, och gjorde jättebra vänster stegförflyttningar. Han fick göra rutan tre gånger, klarade alla självständigt på fullt avstånd, men gick in från höger på två av gångerna. En gång tjuvsstartade han vid inkallningen från rutan, men reparerade med två felfria efteråt.

Messi var ovanligt laddad och flamsig ikväll... Han hade svårt att hålla kvar positionerna till en början, bland annat tjuvstartade han från en inkallning, men det blev bra när han hade tränat en stund. Det knepiga var att han reste sig från en platsliggning med de andra hundarna. Helt plötsligt hoppade han upp och snurrade runt, men han stod kvar på sin plats. Han lade sig igen när jag gick fram mot honom, så han var inte på språng. Kanske blev han biten av något kryp, eller så blev han rädd för de galna motorcyklisterna på vägen brevid. Vi gjorde om en liten stund senare, och då var det inga problem alls. Men det var inte bra för mina skakiga nerver... 
Känns som att det var en nyttig träning, och jag blev påmind om att även Messi kan vara tramsig. Hoppas att han också fick sig en liten tankeställare; det gäller ju att koncentrera sig för att få sin belöning... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar