Summa sidvisningar

söndag 18 december 2011

Inte nära, men på väg

Förstå att hela helgen har kantats av regn och snö, fast mest i en otrevlig blandning av de båda blöta elementen. Det har ta mig sjutton inte varit uppehåll i många minuter, så det har varit utmärkt stövelföre.

En titt i kalendern skvallrade om att det var riktigt länge sedan Messi fick träna med vilt, något som åtgärdades i helgen. Tajmingen med vädrets makter var ju bedrövlig, men han behövde en genomkörare, pissväder eller ej.

Lördagens viltträning gick inte så bra som jag tänkt... Han var alldeles för het på anden efter det långa uppehållet, vilket resulterade i oönskade beteenden som nerläggning av viltet, plock och ägandebehov. Nåväl, började med att han fick kolla in anden ("vadå titta på, ta hit pippin!"), sedan gömde jag den utom  synhåll. Därefter tolling i form av bollkastning på en öppen gräsmatta. Gjorde en stor miss genom att använda fel sorts boll, dessutom tyckte han att bollen var lite konstig när den fick ett lager av snöslask runt sig. Genomförde dock arbetet efter bollbyte och skickade på anden. Första skicket gick riktigt bra, men vid de följande uppenbarade sig ovannämnda tokigheter. Det som ändå fungerade var passiviteten, sida-gåendet, gripandet och arbetet på avstånd. Känslan var ändå att det mesta av tokigheterna berodde på "ringrostighet", så inför dagens träning var jag mer beredd på det oväntade.

Dagens viltträning gick mycket bättre. Han fick en rejäl prommenad innan, och kändes betydligt mer avspänd. Började också idag med att gömma anden innan han fick fusk-tolla på gräsmattan. En gång missade han att komma in med bollen, men den kom in efter lite övertalning. Skickade sedan på anden, han grep så fint och kom springande, så då klickade jag för att bryta övningen innan något fel skulle inträffa. Upprepade så några gånger med bra resultat. Tränade sedan avlämningarna på nära håll, det var inte perfekt men ett stort fall frammåt mot igår.

Den tilltufsade, blöta anden åkte in i frysen igen, så den får flyga en sista gång i julhelgen. För nu måste jag träna med vilt regelbundet igen, det är så lätt att tänka att man har så mycket tid på sig och tro att utvecklingen skall gå ett snäpp uppåt hela tiden. Men ingen kunskap är befäst hos en ung hund, och rimligen måste de få träna för att bli stabila. Det självklara kan vara nog så svårt att komma ihåg ibland för en simpel människa...

Har förstått att det kan vara svårt att kommentera mina inlägg via denna bloggsida. Har därför lagt till en rad här under för att eventuellt kunna stilla de värsta kommentatorsbehoven. Utvärdering följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar