Summa sidvisningar

lördag 11 februari 2012

Himmel och pannkaka

Milt, -1 grad, och molnigt idag med en ganska hård vind. Skönt att bara behöva ett par överdragsbyxor, det blir ju lättare att gå då.

Idag satsade vi på dummyträning, hade med mig en normalstor dito och en valpdummy. Messi var smått galen på väg till markerna, och jag fick en känsla av att något skulle kapsejsa. Han samlade sig något efter en period av sida-gående, och verkade lyssna som sig bör.
Men på första övningen, en markering över ett dike, fick han frispel. Han både tjuvstartade och sprang iväg för att leka med den upphittade dummyn...  För i hel-v!! Det blev ju rött kort och utvisning direkt, vilket i hans fall betyder mental bestraffning genom att nekas vara nära oss andra hyggliga individer. Han fick se Tino jobba med flera apporter innan vi bytte markområde. Messi fick sedan verkligen anstränga sig för att visa sig värdig att få följa med, och jag passade förståss på att trösta honom för att få extra effekt. Ja, han är en handfull just nu.

Men han förstod poängen och resten av träningen gick alldeles utmärkt. Han kom springande rakt in med sina apporter; det som har fungerat så dåligt sista tiden. Han fick jobba med markeringar med störningsdummy, linjetag (halvkända på 30 meter, dolda på 10 meters avstånd), dubbelmarkeringar med vändningar och terrängskiften etcetra. Han fick också vara med att ladda området till Tino, utan att själv få hämta. Han har ofta lätt för att byta uppgift och fokus, så även idag.


"Jag är i attackposition, passa dig"
Tino hade inte någon stor dag, han var alldeles för laddad och därmed splittrad. Han löser sina övningar, men han söker bekräftelse alternativt blir ljudlig emellanåt. Idag hade han väldigt svårt för passiviteten när Messi jobbade, kanske beroende på den dumma starten på träningspasset som blev stressig, något som starkt påverkar honom. Höjdpunkten blev dock när han klarade ett linjetag som gick över en hög med granris.
Lydnadsträningen inomhus fortsätter. Messi klarar nu skiftet ligg-stå-ligg på en meters avstånd, och börjar bli riktigt säker på stegförflyttningarna. Ett observandum är att han har en tendens att pipa på backstegen, där måste jag vara petig. Tino svarar bra på det nya handtecknet för ställandet, så momentet börjar bli allt stabilare. Han behöver också träna mer på backningen, hans problem är att han ofta går snett bakåt med bakdelen utåt. De andra stegen har förbättrats, han går lugnare med mer tanke på att röra benen och inte bara att snabbt sätta sig. Fint att pyssla med så här i vintertid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar