Summa sidvisningar

onsdag 15 februari 2012

Mer onödig snö

Jadå, det kom en decimeter nysnö natten till idag, och under dagen har det dragit in flera snöstrombyar. Så onödigt!! Snöröjningen är dessutom katastrofalt dålig, så det är apjobbigt att cykla, och till och med gå, i all modd. Har även åkt på en förkylning, så jag är lite grinig...

Detta sammantaget gjorde att jag skippade träning på brukshundklubben idag, för om de inte har plogat på gatorna har de definitivt inte plogat på en hundklubb. Istället gick vi till kyrkans parkering för att köra ett kortare lydnadspass. Där var det plogat, men väldigt isigt. Suck, denna vinter...!!

Nåväl, Messi fick börja med fotgående. Han var lite het de första vändorna, det kom några ljud och jag fick korrigera (peta honom i sidan) honom en gång när han hellre tittade på rutans koner än höll kontakt med mig. I del två gick han riktigt bra, vi passerade rutan på en halvmeters håll utan släpp, och även språng marsch var fint utan hopp. Inkallningarna var jättefina, han anpassade farten bra efter underlaget och sprang nära rutans lockande koner. Apporteringen fick han bara göra en gång, den var fin, han var helt med på att ta belöningen externt. Läggandet under gång var också en engångare, satt som en smäck. Rutan fick han göra fyra gånger totalt. Han hittade mitten alla gångerna, även om han hade en viss dragning åt höger på två skick. Det fina var att han inte var på konerna en enda gång! Fortsätter med att ha extern belöning även på rutan, så att han får något konkret att tänka på där.

Tino hade också lite svårt med koncentrationen de första sträckorna på fotgåendet, men det blev bättre allt eftersom. Bröt på stegförflyttningarna, han hade helt fel position. Omstarten blev däremot lyckad, och han gjorde jättefina steg och på-stället-vändningar.
Rutan fick han bara göra en gång, enda missen var en alltför yvig position på den avslutande marschen efter inkallningen. Jobbade dessto hårdare med sitt under gång, som strulade ordentligt idag. Han hade både ett osäkert sättande och ostadig position på tillbakagången. Mot slutet fick han till det. Avslutade med några fjärrdirigeringar, med extra fokus på ligg-stå. Han gjorde en hel serie så fint på fullt avstånd! Skönt!

Sedan väntade en långprommenad på gärdet, i allmän snöpulsning. Messi kastade sig gång på gång i ett snöfyllt dike; han tyckte det var super och roade sig kungligt. Lättroad grabb...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar