Summa sidvisningar

söndag 19 februari 2012

Snöslask och viltträning

Helgens väder har inte varit särskilt roande, först kom det snöblandat regn och nu är det +3 grader. Detta har medfört en decimeter slask och modd, för det är ju onödigt att ploga undan sådant. Istället var de ute och sandade i morse... Begriper inte hur de (snöröjarnas arbetsgivare) resonerar denna vinter.

Förkylningen till trots har jag varit tämligen ambitiös på hundfronten. Det var nämligen dags att träna med vilt igen! Bara en and fick följa med ut, det får duga så i vintertid.

Började inomhus med några upptag i badrummet... Messi började lite tveksamt, men kom strax in i det hela. Anden var ganska blodig, så det blev en kort övning.
Väl utomhus fick Messi två omgångar med fritt sök. Han plockade fint, men lade ner anden en gång på vägen in, och släppte sedan fågeln på mina fötter. Jag hjälpte lite genom att backa när han var på väg in, eftersom han har varit bristfällig där. Efter en paus var det dags för en markering i vassen. Den var svårbärgad, så han tog om men levererade sedan i hand. Nästa övning var ett nytt sök på ett klurigt ställe, han gjorde allt rätt den gången. Avslutade med ett linjetag, även det gick jättebra.

Tino var som vanligt oerhört intresserad av anden, men utförde sina skick som vanligt, delvis omständigt och hafsigt. Han fick tre försök, men ingen bättring kunde ses. Istället blev han alltför het och ovarsam, så anden fick sig en törn. I fortsättningen gäller dummies för hans del.

Messi fick fem skick på anden idag också i form av kluriga sök, som mest på 50 meters håll. Innan varje skick fick han vända helt om, gå långt sida-gående, göra inkallning etc. Han gjorde allt så fint, precisa upptag och snabba inleveranser med tryck i hand. Enda hjälpen var att jag satte mig ner och påminde om belöningen när han var några meter ifrån mig. Trevligt!

Tino fick hämta en dummy 7-8 gånger i form av olika markeringar och linjetag. Han fick också göra annat innan skicken, samt stopp-signal och "ut". Allt fungerade bra, förutom ljuden när Messi arbetade, de var påtagliga...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar