Summa sidvisningar

onsdag 8 februari 2012

Ljuvliga ungdom

Fortsatt vinter. Temperaturen är mer anständig nu med -6 grader, och idag kom det någon centimeter snö också. Det gäller att vara tålmodig för en som väntar på våren.

Messi den sprakande unghunden har bekännt färg den senaste tiden. Han blandar väldigt fina utföranden med riktiga bottennapp, som igår när han tokskällde på en liten harmlös dvärghund. Jag har stramat upp tyglarna lite nu med frekventa avsnitt med sida-gående på prommenaderna; det är ganska tjatigt och trist, men nyttigt. Vi jobbar vidare, och omfamnar unghundsperioden i all sin glans.

Messi har också hunnit med att jaga upp ett rådjur, Tino stannade direkt på signalen men Messi hade ingen aaaaning om vad signalen betöd... NU har han det kan jag meddela, för där gäller nolltolerans!! Märkligt nog bestämde han sig för att lämna av en djupfryst fyndad mus till mig, men han vägrade släppa ett snytpapper. Nåväl...

Vi var och tränade på brukshundklubben ikväll, det var oplogat och lite kämpigt att gå men inte halt. Gjorde inga platsmoment. Temat ikväll var att använda rutan som störning, att bara jobba med extern belöning och att länka (del)moment.
Messi tyckte som vanligt att rutan var störande, men det gick ändå bättre idag. Han var laddad, så det kom några frustrationspip inledningsvis; "varför får jag inte börja med rutan, kan gå fot sen!" Fotgåendet var för övrigt bra, han missade något sättande men gjorde alla avsnitt av språng marsch enligt önskemål. Inkallningen gick bra först, men på andra försöket satte han sig för långt fram. Då hade han fått springa alldeles jämte rutan och var lite splittrad i tanken. Sista försöket var mycket bra. Läggande under gång och fjärrdirigeringen fungerade helt tävlingsmässigt. Apporteringen var så fin, alla delmoment klaffade. Hade extern belöning bakåt, fungerade utmärkt. Hoppet var också mycket bra, han klarade alla uthopp utan hjälper. Började experimentera med sneda återhopp, missade bara ett av dem, så det kändes givande. Och rutan, då. Jo tack, ikväll gjorde han allt rätt, förutom ett försök då han satte sig i rutan. Men inte ett enda gripande av kon, och han hittade rätt även utan target på de två sista försöken. Det tar sig!

Tino fick nöta fotgående, ikväll hade han svårt med de backande stegen. Sitt under gång strulade också, det första försöket satt bra, men när jag tog bort godishjälpen kom felen. Fick repetera rejält för att han skulle hitta rätt igen. Får fortsätta med att sakta fasa ur godisbiten jag kastar framför honom till att den blir allt mer extern. Han har så förtvivlat svårt att sitta stilla på min tillbakagång, nämligen. Inkallningen var utmärkt. Rutan gick väldigt bra, men en gång lyckades han missa i inkallningen då han kom in på min högra sida... Vad handlade det om, det har han aldrig gjort tidigare? Man kan ju få gråa hår för mindre! Tinos länkar fungerade bra, han är ju ganska rutinerad.

Nuff said, nu måste jag kolla in fotbollen på TV; Barca spelar ju ikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar