Summa sidvisningar

onsdag 22 februari 2012

Isigt värre

Det miserabla vädret fortsätter. Imorse vid 08-tiden svepte det in underkylt regn, och det blev katastrofalt halt. Nyhetsrapportena var nerlusade av trafikolyckor, bland annat en massiv krock med 15 (!) bilar på en av de största trafiklederna. Helt galet!! Jag som försökte cykla hade det lika besvärligt, man gled i sidled i minsta lutning, så jag fick mest gå. Efter 1½ timme hade temperaturen stigit någon grad, och krisen var över. Nu har nästa regnväder dragit in, men det är +4 grader och halkfritt på vägarna. Ute i terrängen är det fortsatt gräsligt; 2 decimeter snöslask blandat med glansis där folk har prommenerat tidigare. Hopplöst!!

Det var alltså lönlöst att bege sig till brukshundklubben ikväll, så jag inriktade mig på en kortare träning på kyrkans parkering. Underlaget var... is. Det blev inget vidare, men någon träning är bättre än ingen träning, tänkte jag.
Messi fick börja med fotgående. Han var lite för ivrig inledningsvis, det kom något ljud och han var lite yvig. Det blev bättre allt eftersom, och han klarade språng marsch utan skutt, samt att gå vid rutan utan släpp. Inkallningen var bra, han anpassade farten fint men satte sig kanske lite för långt ut. Apporteringen som helt moment var jättebra, inget att anmärka på. Slutligen rutan; första skicket var jättebra, och det andra klarade han trots flyttad ruta utan target! Reprisen blev inte lyckad, men intressant. Han gick ut rätt, men ställde sig i rutans ytterkant. När han inte fick belöning blev han konfus, och grep tag i en kon. Aha, han kanske griper konen när han inte är säker på vad han skall göra, alt. gör utan att tänka... Väldigt skönt att momentet ändå börjar att ta form.

Tino tyckte det var omöjligt att sätta sig på det besvärliga underlaget, det såg nästan ut som att det var något fysiskt problem. Senare satte han sig med lätthet i snön, så jag vet inte vad det handlade om. Han kan ju ha en lätt sträckning efter allt gående på is, och att den sittande positionen nu känns lite extra. Han är en känslig person, så det vore rimligt. Han fick därmed bara gå släta sträckor med tempoväxlingar, men utan sättanden i fotgåendet. Han gjorde dock en utmärkt ruta, alla delarna fungerade för en gångs skull! Resten är inte så mycket att orda om, tränade bara detaljer som inte hade med sättande att göra.

För övrigt har min förkylning lindrats, men kroppen känns väldigt energilåg allt jämt. Lite sol och värme hade suttit fint nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar