Summa sidvisningar

måndag 27 februari 2012

Liten måndagsträning

Jaha, vi har vi gjort i helgen, då? Ingen träning alls på hundfronten, är svaret!

Lördagen bestod mestadels av 70-årsfirande med merparten av stora, tjocka släkten. Massor av ungar, inga hundar. Det var en ovanlig tillställning så tillvida att festen hölls ombord på en spårvagn! Stort grattis och jättetack till födelsedags"barnet" för det ambitiösa upplägget!

Grabbarna Hund har fått nöja sig med långprommenader på nygammal mark, vilket är ganska spännande trots allt.

Idag var marken frusen igen, så det var fint läge för dummyapportering. Hade med mig två valpdummies, de är så smidiga att bära med sig. Körde konceptet med båda hundarna lösa där de fick jobba växelvis på uppgifterna.
Tino jobbade fint med sina sökuppgifter, men gjorde bort sig totalt vid ett tillfälle. Han hade en dummy i munnen som han var på väg in med, men så sprang han på den andra dummyn på söket; och bytte... Han har så lätt att gå i den fällan, och det blir liksom aldrig någon ordning med det. Annars jobbade han väldigt bra, och han var tyst när Messi jobbade, till skillnad från när han sitter uppbunden.

Messi fick två sökuppgifter och tre linjetag. Enda felet var ett omtag på en inleverans, men då hade han även ett vasstrå i munnen så det fanns en liten förklaring... Han satt stabilt när Tino jobbade, och vi slapp missförstånd vid skicken. Han hade bra tryck på söken idag, så han kanske sporras av den ökade svårigheten som det växelvisa arbetet innebär. Det gäller att balansera svårighetsgraden på ett bra sätt, jag vet att jag har en benägenhet att ofta göra det lite för lätt.
Det är invecklat att utvecklas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar