Summa sidvisningar

måndag 16 april 2012

Fot med störning

I lördags vaknade hela Stockholmsområdet till en mycket överraskande... snöstorm!! Vi fick 15 cm blötsnö under förmiddagen, och eländet låg kvar hela dagen. Märkligt att höra snöröjarna köra förbi igen, och som någon sade på radion: "det var en kort sommar i år..."

Hundarna fick utstå var sitt djuprengörande bad istället för träning på lördagen, inte så populärt, men skönt att få ur gatsandens damm ur pälsarna. Messi skötte sig betydligt bättre än förra gången, bara ett flyktförsök och en enstaka ljudkavalkad; annars stod han helt stilla.

Igår jobbade vi vidare med tennisbollen på prommenaden, främst för att träna stopp-signalerna. I lydnaden har jag bollen som extern belöning bakom Messi, och i jaktmomentet fungerar bollen som dragning frammåt. Han gjorde bara fel på det första försöket, så han börjar helt klart få grepp om tänket.

Idag blev det ett lydnadspass på en parkeringsplats jämte en prommenadväg. Syftet var att träna främst fotgående med störningar, och det blev det gott om. Fem olika hundekipage passerade under passet, samt en bil som parkerade mitt i "träningsplanen". Messi började dåligt, han var för het vilket ledde till ljud och okoncentration. Han blev sedemera förpassad till avbytarbänken. Väl på banan igen hade han fortfarande lite svårt med fokuset, så jag gjorde en tillrättavisning mitt i träningen... Gulp. Men han fattade innebörden, och gick jättefint efter det.

Tino gick också bra, men även han behövde en justering inledningsvis för att hamna rätt i tanken. Han avslutade med en ovanligt fin serie i fjärren, och gjorde också helt rätt i sitt under gång; han tittade frammåt fast jag stod bakom honom! Det går faktiskt frammåt med den detaljen... 

Så det här blir melodin frammöver; att träna fotgående med mycket störningar! Känns som att det blir bra med ett långt träningspass på brukshundklubben i veckan, samt något pass per vecka på en parkeringsplats med mycket störningar. Som extra grädde på moset kan man komplettera med några kortkorta pass hemmavid i lugn och ro. Så får det bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar