Summa sidvisningar

måndag 9 april 2012

Påskhelg på landet

Tveksamma blåsippor
Japp, är nu hemkommen efter en kylslagen påskhelg på landet. Det har varit uppehållsväder hela tiden, men rysligt kallt med minusgrader på nätterna. Märkbar skillnad mot förra året. Vi var ett lagomt litet gäng om sex personer, och de håriga grabbarna förståss...
Under helgen har vi pysslat i markerna med insamling av ris och lite röjning. För Messis del stod det andapportering på schemat, och Tino har fått två rejäla pass med dummyapportering. Jag har haft mycket hjälp av familjemedlemmar som agerat funktionärer, trots vissa betänkligheter att umgås med en död anka, men det gick ju bra.

Messi fick totalt sex träningspass med anden under helgen, fågeln höll väldigt bra i det kylslagna vädret. Tanken var att fortsätta med sökuppgifter i öppen terräng, samt att testa någon nyhet och att tolla vid vatten.
Sammanfattningsvis klarade han sökuppgifterna bra mycket bättre än förra gången, tror att han "frågade" någon enstaka gång på alla försök. Han bet inte anden, men han pysslade med den några gånger, så funktionären fick tillfälle att säga ifrån, vilket han svarade på riktigt bra. Inleveranserna fungerade genomgående bra, bara ett par gånger fick jag stödja honom för att få fågeln i hand.

Badsäsongen är inledd!
 Tolling gjorde vi vid två tillfällen med efterföljande enkelmarkering i strandkanten, och testade även med anden i vattnet alldeles vid stranden. Första tollingomgången gav jag någon belöning i mitten och en slutbelöning, men på andra passet var det belöningsfritt. Genomgående fin tolling med något titt-avbrott, men inget anmärkningsvärt. När han tog anden vid strandkanten tittade han först ut på vattnet, för han hade ju hellre simmat... Något pyssel med anden på första försöket, men han rättade in sig efter funktionärens fråga. Resten gick bara bra. Inga ljud vid vattenarbetet, och han vände lätt om för bakåtarbete innan skicken. Observandumet var sida-gåendet efter tollingen, då var frammåtdraget lite väl tydligt.
Den nya övningen bestod i att han fick ett dolt linjetag över ett sund med gådjupt vatten, sträckan var 10-talet meter. Anden låg öppet några meter upp på den motsatta stranden. Lite pyssel vid upptaget igen (bra jobb av funktionären där...), men resten var utmärkt. Skoj att se hur han metodiskt tar sig an nya uppgifter!

Tino jobbade bra med sina dummies, något startljud blev det ju, men han lyssnar trots sina höga laddning. Han fick dubbelmarkeringar, dolda linjetag och diverse dirigeringsuppgifter. Svagheten var lite bristande djup i söken, så de blev något ineffektiva.

För övrigt har de rejsat runt och njutit av friheten att kunna gå ut och in enligt eget önskemål. Messi föredrar ofta att sitta ute på trappan och spana på naturen, medans Tino gärna är inne med sina människor. Så fina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar