Summa sidvisningar

torsdag 24 maj 2012

Framgång med metallen

Sommarvädret fortsätter! Det är underbart, och växtligheten i naturen har exploderat. Skomakaren fick ingen semester alls i år, för hägg och syren blommar samtidigt... Messi är ganska negativt påverkad av värmen, han har ju så himla tjock päls; allt har inte rasat av ännu. Dels får han allt vänja sig, och han badar ju mer än gärna och svalkar sig på så sätt. 

Nu har den beställda tävlingsmässiga rutan med band kommit, så den och metallapporten blev tisdagens träningsföremål. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig... Dumma jag glömde hundarnas tass-target hemma, så de fick göra rutan utan den. Messi spikade första skicket, men sedan blev han osäker och hamnade överallt utom där han skulle. Till slut blev det bra, och jag är glad att jag skaffade den här rutan eftersom det är en sådan som oftast finns på proven. Metallapporten som har gäckat länge fungerade riktigt bra idag, något överraskande. Belöningen var stark prästost(!), ingen boll. Även Tino hade problem med rutan, det var som att de inte kände igen sig. Fick slita ett tag, men fick till något bra skick på slutet. Även Tino gjorde mycket bra jobb med metallen; minsann! 

Igår tog vi ett pass med fotgående på parkeringen. Inget hundekipage passerade, men väl ett antal barnfamiljer och flanörer. Messi var lite seg och flåsig, men med lite pushning gjorde han bra saker. Tino får jobba vidare med sin titt-target, och det går klart frammåt. Belöningen för dagen var gummibollen.

Idag gick vi iväg över ängarna till brukshundklubben. Vi var lite tidiga så vi fick inga andra ekipage som störning, men det var mycket aktivitet runt omkring pga förberedelser för en utställning. Dagens belöning var korv, något jag inte gillar, men jag slapp äta den... Platsmomenten klarades av i god stil. Messi gjorde bra fotgående, men hade ett något sent sättande i vänster halt. Inga problem med språng marsch, inga ljud heller. Inkallningen var väl avvägd, men fick något dåligt avslut. Rutan (med target; hallå) spikade han på första, fick problem på andra skicket men spikade den sista. Känns som att han kom över spärren idag, även om han hade hjälp av den halvgömda targetplattan. Hoppet gjorde han fint, men sättandet kan förbättras. Apporteringen (bara metallen) gick verkligen bra, han bjöd till och med på två supergripanden och galopp på invägen. Avslutade med en kanonbra fjärr, men där jag måste peta i avslutningen då han kan sätta sig upp innan kommandot.
Tino gick bra fotgående med titt-target, men fick något startljud på köpet. Inkallningen var kalasbra, men vi slet mer med sitt under gång, där stillasittandet är så svårt att få till. Tino gjorde rutan helt korrekt tre gånger! Metallapporten fungerade riktigt bra, han kunde göra den tävlingsmässigt idag. Hopp-apporten (med metallen) var lite svårare, men han kämpade på med sneda kast och dito återhopp.
Sammantaget en trevlig träning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar