Summa sidvisningar

onsdag 16 maj 2012

Ledig långhelg!

Så bra det känns; en ledig långhelg väntar runt hörnet! Gôtt!!!

I söndags tränade vi med dummies igen, varierade mellan tre normalstora och en valpdummy. Tyngdpunkten låg på linjetag, och trippelmarkeringar i en sorts klockanövning. Fick göra om något linjetag beroende på bristande koncentration, men fick mestadels fina utföranden. Båda hundarna fick också träna på trippelmarkering, Messis apporter låg väl utspridda medans Tino fick snävare avstånd. Messi satsade lite snett i början, men när tankarna var samlade gick det så bra. Han mindes exakt var den tredje dummyn var, trots att han inledningsvis bara skickades åt andra hållet. Insåg att ut-kommandot behöver förstärkas med lite specialträning.
Tino skötte sig utmärkt, även i kombination med stopp- och höger/vänsterkommandon.

I måndags var jag iväg på eget äventyr, så hundarna var hos hundvakten hela dagen. De var supertrötta på kvällen, och även nästa dag, för de sover inte en blund när de är där. Hm... Jag var också löjligt trött på tisdagen, så vi nöjde oss med sedvanlig långprommenad.

Idag var vi piggare, så ett pass med lydnadsfotgående på parkeringen var inbokat. Fick lite störning idag av förbipasserande som Messi faktiskt hanterade på ett bra sätt; det är jag inte bortskämd med på sistone. Belöningen var en gummiboll, vilket uppskattades. Fokuset var alltså på fotgåendets beståndsdelar, kryddat med lite fjärrdirigering och något hopp över hinder i form av parkeringsplatsavskiljarna. Fick en hel del bra utföranden, blandat med någon småmiss.
Tino fick träna med sin nya titt-target; och det fungerade! Han visade ett lugn och fokus i sitt fotgående, vilket gjorde att positionen var ovanligt stabil. Körde ju bara kortare sträckor eftersom det är en ny kunskap, men det såg lovande ut. Hade bollen som belöning, vilket blev för hett på fjärrdirren, så jag lade ner den för dagen. Men väldigt skönt att få ett positivt besked i positionsarbetet!

Ett annat positivt besked kom veterinären med i måndags; Messi är fri från borrelia! Hans värden var låga inom det normala intervallet, så han är färdigbehandlad (för den här gången...).
Dags att göra helg på riktigt! Vad passar bättre än att ha vilthantering på schemat, förhoppningsvis både på land och vatten...? Kan bli intressant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar