Summa sidvisningar

tisdag 8 maj 2012

Gotlandsresa 4-6 maj

Japp, nu har vi varit på Gotland på minisemester; hundarna, bästisen L och lilla jag. Vi bodde mycket flott i en egen villa i Tofta. Ägaren till semesterboendet var så förtjusande trevlig att hon uppgraderade våran bokade lilla lägenhet till detta lyxboende; bättre standard än hemma! På fredagen var det mestadels regn, men på helgdagarna var det fint. Fredagen ägnades åt prommenader i Visby, shopping och middag hemmavid. 
 Vi letar ju alltid vårtecken, och några nya fynd gjordes. Såg utslagna kungsängsliljor, gulsippor och backsippor och fantastisk magnolia. På fågelfronten hördes göken gala, samt gulsparven.

Lördagen inleddes med utställning för Messi i SSRK Gotlands regi. Messi gjorde ingen strålande insats, han var het och pipig, och dristade sig till att morra åt en av sina konkurrenter i ringen... Suck, han är för gräslig just nu!! Han stod alldeles stilla i ståendet, men hade svårt att springa avslappnat. Domare för dagen var Agneta Cardell. Kritiken löd: "Unghund av lagom storlek, huvud under utveckling. Alert bra uttryck. Balanserade vinklar fram och bak. Balanserad bröstkorg, passande benstomme. God pälskvalitet och färg. Kan vara mer samlad i sina rörelser." Han tilldelades Excellent och blev placerad som 2:a konkurrensen.

Direkt efter utställningen åkte vi på utflykt till Lickershamn, ett fint fiskeläge med jätterauken Blå Jungfrun. Härliga vyer! På kvällen åt vi en vansinnigt god middag på fiskrestaurangen "Bakfickan", ett ställe vi ständigt återvänder till; rekommenderas varmt!

Söndagen inleddes med utställning igen, domare för dagen var Karl-Erik Johansson. Messi var lugnare och något mer samarbetsvillig än under gårdagen, men gjorde en kort morrning åt konkurrenten idag igen... Kritiken löd: "God typ. Kraftigt maskulint huvud, mörka ögon, bra bett. Bra hals, stark rygg, utmärkt bröstkorg. Välvinklad, välställda ben, bra benstomme. Rör sig med kort steg. Bra pälskvalitet, mkt sparsamt med vita tecken." Vi förärades med en GUL skylt, alltså en 3:a/good. Har aldrig fått en 3:a i kvalitet förut med någon hund, men någon gång skall vara den första. Domaren fällde också några tokdumma muntliga kommentarer, så jag kan bara konstatera att jag inte anmäler för honom igen; någonsinn.

Messi i sitt rätta element
När vi ändå var på utställningsplatsen testade jag att köra några lydnadsmoment. Det gick faktiskt problemfritt, så han kan tydligen koncentrera sig även på en stökig plats. Gjorde att det hela kändes något mindre hopplöst, för man blir ju lite trött på dessa unghundsfasoner...

Utställningstramset var ju sannerligen snabbt över, så vi tog en långprommenad på Tofta strand istället. Ljuvligt!

Idag blev det ett kort lydnadspass på parkeringen här i närheten innan långprommenaden på gärdet. Ingen svår störning idag, men en skaplig träning ändå. Messi fick bara jobba med fotgåendet, samt en avstämning med fjärren tävlingsmässigt. Hade boll som externbelöning, gick bara bra. Lade lite extra krut på höger om marsch, där han gärna blir lite fladdrig. Tino fick några detaljer i stegförflyttningarna att bita i, samt fjärrskiften. Tillbaka i vardagen... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar