Summa sidvisningar

söndag 14 oktober 2012

Svampar och änder

Helgen tillbringades på landet, i skapligt väder. My God, så mycket svamp det finns i år!!! Vansinniga mängder, man är tvungen att blunda för mycket, eftersom man inte kan ta hand om allt. Jag har ju svamp kvar sedan förra året också... Nu väntar 2 fulla hinkar på rensning och förvällning, men det är en fröjd....!


Tino 2 oktober
Tino har "bara" fått springa fritt och roat sig efter eget önskemål hela helgen, medans Messi även har tränat med änder. Han har fått tre träningspass och gjort totalt cirka 25 apporteringar. Av dem tappade han en and vid ett tillfälle, resten kom direkt i hand. Jag fick två frågor av honom på första träningspasset, då hade vi ett utvecklingssamtal, och resten tog han självständigt. Fokuset var på sök med upptag i öppen terräng där han såg mig, kryddat med några små svårigheter. 

Messi jobbade väldigt bra, undantaget de två frågeställningarna inledningsvis. Vi nöter mest med landsöket, eftersom han har svårast med det. Han fick två sökuppgifter i vattnet vid strandkanten också. Vattenståndet är högt så han behövde nästan simma, men det bekymrar inte den isbjörnen. Han fick också tre enkla linjetag, han gick rakt på linje, men det var korta avstånd.

Messi 2 oktober
På det sista träningspasset fick han se på när jag gömde en and klockan 11 (föreställ dig en urtavla), för att sedan skicka på ett okänt sökområde klockan 14. Han tänkte först gå på den gömda anden, men lyssnade på instruktionerna och styrde om till söket. Då var han lite sliten och hade först svårt att gå på djupet, men med "ut"-kommando gav han sig bortåt och hittade snabbt en and. Bra! Den erfarenheten gjorde att han lätt tog sig ut till and nummer två, och som avslutning fick han ta den först gömda anden. Helt OK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar