Summa sidvisningar

måndag 29 oktober 2012

Ett moment per dag

I helgen hade vi fint vinterväder med flera minusgrader på nätterna, och riktigt soligt på dagen. Men nu är det vanligt höstväder; idag har det regnat och stormat sedan tídig eftermiddag, miserabelt. Och så himla positivt det känns med vintertid...mörka eftermiddagar... NOT!!

Vi har inte varit så där överdrivet alerta de senaste dagarna. Lördagens hundträning bestod i ett fokuspass på fotgåendet. Tino jobbade på i god ordning, men pep en del inledningsvis. Han fick göra alla delmoment, missade en del i backastegen, men känslan är att han utvecklas. Messi fick göra tempoväxlingar och testa med stegförflyttningarna. Han gjorde flera fina högersvängar, så även där kan en utveckling skönjas.

Igår bestod träningen bara av ett par skick till rutan. Tino gjorde allt rätt! Inga funderingar på att ta fel ingång, bra lyssning dessutom. Messi hamnade utanför på första skicket, men gick sedan självmant in i rutan. På andra försöket gjorde han det superbra. Han fick också göra avslutningen separat, och nu vet han vad det handlar om.

Idag fick hundarna mest springa efter eget önskemål på långprommenaden (det var ju katastrofväder), enda avbrottet var ett minipass med metallapporten. Tino var jätteduktig; han fick göra enkla upptag, insittningar, belöning för galopp och kvarsitt. Han har gått från att vara mycket skeptisk till att längta efter metallapporten, så det känns bra. Messi brottas med sina långsamma upptag, men han griper varenda gång. Vi fokuserade på upptagen, galopp hela vägen samt snabba belöningar för rätt beteende. Tror att han mest behöver mängdträning för att det skall avdramatiseras, för han har fin attityd och glädje när vi tränar med metallapporten. Men nog tycker han att det är lite svårt, allt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar