Summa sidvisningar

söndag 7 oktober 2012

Tävlingshelg

Tänka sig; en hel helg med FINT väder! Det var mycket välkommet med tanke på att vi har varit och tävlat i dagarna två, så nu har man fått påfyllnad på solkontot.

I lördags var det en tokigt het Tino som startade i lydnadsklass 3. Det mesta sket sig beroende på att han bara inte hinner tänka när han har så mycket laddning i kroppen...
Så här blev resultatet:
Sittande i grupp: 9
Platsliggning: 8
Fritt följ: 6,5
Sättande: 8
Inkallning med ställande: 6
Rutan: 5
Hopp-apporten: 0
Metallapporten: 8
Vittringsapporten: 5
Fjärrdirigering: 0
Helhet: 8

Totalt 166 poäng och 0 pris.
Listan på det som gick fel är superlång; han satte sig upp för tidigt på platsliggningen, satte sig inte och kunde inte backa i fotgåendet, han hittade rutan superfint och lade sig på kommando,- men satte sig upp innan inkallningen, han gjorde inget återhopp med apporten, kunde inte sitta stilla inför vittringsapporten och var helt lost i fjärren... Det positiva var att han jobbade engagerat hela tiden med belöningen i åtanke, han hade bara inte tid att lyssna och lugna sig... På lördagens eftermiddag fick både han och Messi ett rejält lydnadspass där vi fokuserade på svagheterna, typ stadga och hoppet. 

Min tanke med att anmäla Tino till prov två dagar i rad var just att se om han var lugnare dag 2, och det var han faktiskt.
Dagens prov var bättre, så här blev resultatet:
Sitt i grupp: 10
Platsliggning: 10
Fritt följ: 7
Sättandet: 9
Inkallning med ställande: 7
Rutan: 0
Hopp-apporten: 8
Metallapporten: 7
Vittringen: 5
Fjärren: 7,5
Helhet: 10

Totalt 214 poäng med 3:dje pris.
Tyvärr missade han rutan idag, den var klurigt placerad i ett skuggit parti i skogskanten och svår att se i motljuset. Han var inte bra i vittringen heller (plockade med en felaktig pinne innan han valde rätt) och föll tillbaka i den gamla synden att tappa pinnen innan leverans. Men fjärren var betydligt bättre, och stadgan var genomgående fin. Så, helgen gav bra information om vad vi behöver förbättra, och gav bevis på att hans laddning (energinivå) är avgörande för hur han kan prestera.

Messi har också tävlat, han startade i klass 2 idag.
Så här gick det:
Platsliggning: 10
Fritt följ: 8
Läggande: 8,5
Inkallning: 9
Rutan: 9
Apportering: 7,5
Hoppet: 8
Fjärrdirigering: 8,5
Helhet: 10

Totalt 175,5 poäng, ett 1:a pris och klassvinst.
Så skönt att platsliggningen fungerade perfekt, trots att han låg mitt i fältet och då grannhunden var orolig och gick iväg. Resten av programmet hade sina små skavanker, fast jag tycker att något poängavdrag var väl strängt. Messi var på sitt vanliga goda humör och gjorde akrobatiska glädjeskutt efter varje moment; han tyckte han var bra... Han var lite väl het och vi fick något avdrag för pip, och det var sant. Men domaren ville ändå ge en 10:a på helheten, sade att han tycker om glada hundar!

Vi avrundade med en skön prommenad i höstsolen, och jag firade med en go'fika och att köpa några smaskiga tuggisar till grabbarna.
Nu är hundarna faktiskt trötta, till och med Tino är luddig i blicken. Och det är en fin belöning för mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar