Summa sidvisningar

onsdag 3 oktober 2012

Liten träningstävling

Oktober... Det finns bara en annan månad som är värre, och den kommer direkt efteråt... Idag började det med soligt väder, men frammåt eftermiddagen dök det trista regnet upp igen. Suck.

Tidigare i veckan har vi mest tränat lydnadsdetaljer; så som precisa ingångar, inkallningar med ställande och massor av fjärrdirigering. Ikväll var det dock dags för ett rejält pass på brukshundklubben, dagen till ära komplett med träningstävling. Vi anlände en timme innan samling för att träna på egen hand först, grabbarna behöver arbeta ur sig en hel del innan koncentrationen kan tänkas visa sig. Messi blev den utvalda att få vara med på träningstävlingen.

Tino tränade så fint ikväll! Fotgåendet var bra för hans standard, rutan gick felfritt, sättandet under gång var jättefint, metallapporten var utmärkt och han kunde göra fjärren bra på fullt avstånd. Han fick göra en enda inkallning tävlingsmässigt, och han spikade den. Vi har jobbat med tempot och lyssningen i veckan, så förhoppningsvis är vi på banan igen i inkallningen. Några småfel poppar alltid upp, men han kändes ganska balanserad rakt igenom trots mycket störningar på planen.

Messi var lite laddad, men kunde jobba lös hela tiden trots stora störningar och var mycket belöningsfokuserad hela träningen. När vi tränade själva var han i princip felfri (!) på sina moment, men vi fick massor av bra information under träningstävlingen... Och det är ju meningen! Jag missförstod upplägget, så vi missade platsliggningen, men Messi fick göra flera platsliggningar vid sidan av utan problem. Övriga moment vi gjorde var fotgåendet, apporten och hoppet. 
Fotgåendet var bra, men han missade som vanligt i höger halterna, och en slät halt. På apporteringen ställde han sig upp innan han fick startkommando, det var en nyhet för mig... Annars jobbade han igenom momentet jättebra med korrekt fart och avslutning. Hoppet var också avslöjande, han satte sig väldigt snett och hoppade inte över på tillbakavägen. Hej och hå, det var väldigt länge sedan det hände sist... Men det var väldigt bra information, nu vet jag exakt vilka detaljer vi skall finslipa på de kommande dagarna. När man tränar mycket på en detalj i ett moment är det lätt att glömma att underhålla de andra detaljerna, som i allmänhet fungerar. Och vips så kan man få ett oväntat problem! Men om de upptäcks i tid brukar de vara enkla att justera, det behövs ofta bara ett par repetitioner för att ordningen skall vara återställd. Förhoppningsvis...!
Notervärt är också att han tyckte det var spänande med tävlingssituationen, vilket visade sig med förhöjd aktivitetsnivå. Han jobbade stenhårt för externbelöningen, och visade inga trötthetstecken alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar