Summa sidvisningar

söndag 9 december 2012

Lagbrons i Nordiska Mästerskapen

Då befinner vi oss i Andra advent, och kan summera en händelserik vecka med; snökaos, biljettsläpp och Nordiska Mästerskap i lydnad! Snökaoset har för våran del ersatts av kallt vinterväder (-9 mitt på dagen) utan mer snöfall, men det snöar visst okontrollerat i sydsverige nu.

Biljettsläppen till Bruce Springsteen & The E Street Band har klarats av med stor gemensam anstängning. Jag kunde preliminärboka biljetter till Stockholmsspelningarna, men sedan fungerade inte inloggningen och jag blev utan. D hade dock flyt och tid, så rätt antalet biljetter finns nu införskaffade. Förutom Stockholm har vi biljetter till spelningarna i Italien; la dolce vita!!!

Nordiska Mästerskapen i lydnad vanns av värdnationen Finland i storartad stil, de vann också guld- och silverplatserna individuellt. Norge kom 2:a i lagtävlingen, samt brons individuellt. Svenska laget kom på 3:dje plats tätt bakom Norge i lagtävlingen, ett snäpp bättre än på förra Nordiska. De svenska var dock distanserade i den individuella tävlingen med placeringarna 11, 12, 13, 16, 17, 19 och 25. Det är vansinnigt lätt att tappa poäng i lydnad, speciellt i mästerskapen när det är många domare som ser allt. Det är väl bara att dra lärdomar av tävlingen, lägga upp nya strategier och försöka igen! Stort grattis ändå till många jättefina utföranden! Det skall bli intressant att se om alla nya inomhushallar för hundsport kan göra att resultaten förbättras på sikt. Det är en svår och speciell miljö i mässhallarna att tävla i, och chanserna att lyckas där ökar säkert med mer sådan träning.

I fredags gjorde en omgång vittringsapportering på kyrkans parkering. Underlaget var asfalt, is och ett tunnt skickt snö ovanpå det. Båda fick liknande upplägg; de första två skicken med  två-tre godisbitar vid pinnarna, sedan utan. På de första skicken belönade jag sorteringen, sedan fick de göra hela momentet i sin helhet innan belöning. Messi fick börja med tre skick, alla rätt. Efter en paus fick han två nya försök, även de var helt korrekta i sortering och gripande. På nästa sista försöket fick han en kli-attack på invägen då han släppte pinnen, men han tog upp den igen efter avbrottet. Tino fick också totalt fem försök, med alla rätt! Belönade noggrannt stillasittandet inför skicket; måste vara rädd om lugnet i detta känsliga moment.

Igår var det bara någon enstaka minusgrad, vilket bäddade för ett något längre lydnadspass. Platsen var på parkeringen vid friluftsbadet, det var ju fint väder och många ute på prommenad. Messi tyckte det var en bra idé att skälla på förbipasserande hundekipage när han satt uppbunden, men var fullt koncentrerad i arbete.
Vi jobbade med fotgående, sättande under gång och inkallning. Tino överraskade med att vara helt tyst i fotgåendet, inte ens backastegen innebar ljudligheter. Extra noggrannhet läggs nu vid lugna rörelser i stegförflyttningarna för att undvika onödigt tasstramp. Sättandet var bara bra, och inkallningarna riktigt bra med anpassad fart.
Messi var het i fotgåendet, och fick ofrivilligt lugna sig ett par gånger. Han fick göra stegförflyttningarna och vändningarna invävt i fotgåendet, det går rätt bra nu. Det sämsta var att han var vid med bakdelen i långsam marsch, så det får han träna mer på inomhus framöver. Sättandet gick bra, han rättade sig själv att titta frammåt efter någon sekund, så det blir bättre. Inkallningarna var utmärkta.

Idag har det varit så kallt och rått ute, men vi har tränat med metallapporten inomhus. Tino jobbade helgjutet, men jag kunde lura honom att tjuvstarta en gång. Messi griper fortsatt lite väl omsorgsfullt om metallapporten, men han gjorde jättebra insitt. På prommenaden hittade han en aluminiumburk i snön, den grep han snabbt och villigt minsann, trots att det var -9 grader. Han kan, han...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar