Summa sidvisningar

söndag 2 december 2012

1:a advent i vinterskrud

Nu har vi -10 grader och två decimeter snö; vinter på riktigt, alltså! Passar ju bra i december, och tänk att hemska november är över!!! Hundarna har som vanligt varit hysteriskt intresserade av spår och lukter när det kommit nysnö, snön verkar isolera dofterna så att de hänger kvar längre. Det är typiskt nyhetens behag, men det brukar lugna ner sig efter ett par dagar med snöföre.

Igår jobbade vi igenom ett litet träningspass med inkallning med ställande och avslutningen av rutan. Tino fick totalt 6-7 försök, jag avbröt två som höll för låg standard. Avslutningen av rutan (delvis läggande på avstånd, kvarligg, inkallning och fotgående från flygande start) gick jättebra. Messi hade stora problem med isbildning mellan trampdynorna, så han kom av sig hela tiden. Efter några avbrott av olika karaktär kunde han göra jättebra ställanden. Han var märkvärdigt förvånad över att det fanns en dold belöning bakom hans utgångsposition, det var lite roligt... Han fick göra två avslutningar av rutan, båda var kalasbra på knappa 20 meters avstånd.

Idag har vi haft soligt och kallt, så pass kallt att det fick räcka med två korta men intensiva träninggspass. Tino fryser lätt när han måste sitta stilla, medans Messi verkar helt immun mot kyla. Vi körde vittringsapportering på friluftsbadets parkeringsplats, och inkallningar samt avslutningen av rutan ute i kohagen. Det var många flanörer ute på prommenad när vi tränade vid badet, så de erbjöd lite extra störning. Tino började med att göra två jättefina sorteringar i vittringen, det såg lugnt och stabilt ut, inget godis ute vid pinnarna. Efter en paus kom så försök 3, och då plockar han bara in en pinne på måfå... Gjorde om, och då kommer han in med rätt pinne, fast utan att noggrannt visa att han verkligen valde medvetet. På de två sista försöken lade jag ut godis, och då gjorde han superbra sorteringar igen. Messi började med två kalasbra sorteringar, med godis. Sedan följde ett försök då han valde rätt pinne men var tveksam, och han avslutade med en helt korrekt sortering utan godis.

Inkallningarna fungerade riktigt bra idag för båda, och nu mindes Messi att det kanske låg en överraskande belöning där borta...  Tino hade inga problem med avslutningen av rutan, men Messi dristade sig till att tjuvstarta på den första inkallningen. Det var överraskande, men en hint till mig att träna inkallningen mer oförutsägbart och att belöna kvarligget då och då.

I veckan har det blivit bekräftat att Bruce Springsteen & The E Street Band gör en extra turnésväng till Europa kommande sommar!!!!! Biljetter till spelningen på legendariska San Siro i Milano är redan bärgade, och fler skall det bli! Tjoho!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar