Summa sidvisningar

onsdag 19 december 2012

Tröttsamma ljud

Lagom till julledigheten har jag i vanlig ordning åkt på en rejäl förkylning, detta är tredje året i rad!! Känns ju rätt tröttsamt, men det är inte så mycket att göra åt det...

I måndags gjorde vi ett träningspass på badets parkeringsplats. Vi började med platssittning, fotgående, sättande under gång, inkallning samt hopp-apporten (med träapporten). Hopp-apporten fungerade bra när jag använde en parkeringsavskiljare som hinder, men de fattade ingenting när jag provade med ett cykelställ. Momentet blev också extra intressant när apporten försvann i djupsnön; mer sånt' hälsar hundarna... Platssittningen gick utmärkt för båda. Gör nu en procedur innan för att förbereda dem för momentet, och det har fungerat bra hittils. 
Messi var helt tyst i fotgåendet, han sade bara ett 'huff' i ett backsteg. Sättandet var utmärkt, lika så inkallningen. Han var också helt tyst i hopp-apporten, fungerade kalasbra som helt moment trots att det var länge sedan vi tränade hoppet.
Tino ojjade sig lite i starten av fotgåendet, men var helt tyst efter uppvärmningen. Dagens plump var att han tjuvstartade sättandet flera gånger i rad, fick jobba en del innan han slutade jobba efter eget tycke. Annars gjorde han momentet fint med bra tittande frammåt i avslutningen. Inkallningen och hopp-apporten gick jättebra.

Igår blev det ett ganska långt träningspass på kyrkans parkering, för dagen ordentligt plogad. Momenten var fotgående, sättandet under gång, inkallning samt rutan i helhet och delar. 
Gårdagens julbak; saffransbiscotti

Messi var laddad som sjutton och var ganska ljudlig i fotgåendet; det som har gått så bra de senaste träningarna. Jag blev rätt trött på honom till slut, så han blev utvisad... Det funkar ju inte att göra ett ljud i varje vändning, jag känner att han vill speeda upp tempot, så nu tar vi det lugnare. Som delmoment gjorde han högersvängarna bra idag, men han har för hög felprocent i höger halt. Sättandet var jättefint med självmant tittande frammåt! Inkallningen var också jättebra, han fick göra två med belöning för snabbt stabilt ställande. Rutan fick han göra fyra gånger, han hittade mitten alla gånger, men gick in från vänster på ett försök. Rutan var på fullt avstånd idag, upp till cirka 30 meter. Han hade inga problem med läggandet i rutan, det fick han göra två gånger. Han tjuvstartade inte i inkallningsdelmomentet, men vid ett tillfälle tänkte han ta belöningen innan fotprommenaden var klar.
Tino hade fint fotgående med bara något enstaka positionssläpp, och något pytteljud. Sättandet var jättebra igen med självständigt tittande frammåt. Inkallningen var så bra med stabilt ställande och rätt position i avslutningen. Han hittade rutan på alla fyra försöken, men på ett försök gick han in från vänster. Ett litet observandum var att han placerade sig lite grunt i rutan, det kan ju vara en effekt av de långa avstånden idag, men något att jobba mer på. Tänker också på att belöna tittandet mot rutan när vi ställer upp inför den, så att de inte tittar på mig.

Och inte skickar jag några julkort i år heller...! Så håll till godo med "julkortet" här på bloggen, gott folk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar