Summa sidvisningar

torsdag 21 februari 2013

Borde stannat under täcket

Idag har det varit en sådan där riktig skitdag, de kommer rätt sällan, men nu var det dags igen... Det har varit "stolpe ut" från morgon till kväll, och jag skulle verkligen ha stannat kvar under duntäcket i morse!

Trots den usla känslan vågade vi oss på ett träningspass idag, en timme försenat pga dagens omständigheter. Blev dessutom överraskad av en plötslig temperatursänkning, och jag var inte klädd för -7, så jag fryser fortfarande. Passet blev således kortare än det var tänkt; men vi avhandlade fotgående, sättande under gång, inkallning, rutan och metallapporten.
Tino bjöd på ett småljudligt fotgående, men för övrigt klarade han svårigheterna bra. Sättandet var jättebra, och första inkallningen var så distinkt i ställandet att jag avbröt för att belöna. Första rutan gick mycket bra, även om han hamnade lite väl grunt, men kvarligget var stabilt. Efter en paus fick han göra en kedja med ett kort fotgående, sättandet, inkallningen, rutan och metallapporten. Han missade tyvärr i rutan (hittade inte rätt position innanför markeringarna, så han fick göra om) men resten var riktigt bra.

Messi var tokigt ljudlig i fotgåendet, så jag bytte prioritet till att gå lugna raksträckor. Det roliga var att framförandet till sättandet under gång var riktigt balanserat, det var väldigt forcerat sist. Inkallningen var superbra, och rutan fungerade som helt moment. Avslutade med en kedja med sättandet, inkallning, rutan och metallapporten. Det fungerade fint, och det kändes mycket bra när han avslutade med en fin metallapportering!

I måndags gjorde vi ett kort lydnadspass på badets parkering. Den inledande platssittningen gick utan problem, sedan följde stegförflyttningar och fjärrdirigering. Tino gjorde fina steg, bara ett ljud i bakåtförflyttningen. Fjärren börjar arta sig igen, jobbar vidare med belöningsplaceringarna. Messi bjöd också på ett fjuttigt ljud, naturligtvis i backsteget...  Fjärren klarade han på 6-7 meters håll med i huvudsak jättebra teknik, men mer jobb behövs förståss för att klara det på 10 meter.

I tisdags var det dags för ett pass med dummies, det var ju tillräckligt ljust ute fortfarande! Två valpdummies togs med, och det var dirigering på schemat. En dummy låg placerad kl 12 på kanske 40 meters håll, och den andra dummyn kastades som en markering kl 3. Det blev olika varianter utifrån det; att skicka rakt fram, blåsa stoppsignal, skicka åt höger, vända om och skicka "ut" etcetra. Tino hade inga fel på skicken, men bjöd på diverse startljud. Messi tyckte det var svårt på första försöket, men gjorde sedan ett utmärkt arbete på stoppsignalen och högertaget.
Som avslutning fick de visa om de automatiskt var fasta i kast på dummy de inte visste om, och det var de inte... Tino tog flera skutt framåt, men stannade på tillsägelse. Messi hade stannat direkt, men passade på att sno till sig dummyn när jag ägnade mig åt Tino. Ooops... Repriserna gick väldigt bra, så de behövde väl en liten avdammning, mina söta två...!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar