Summa sidvisningar

söndag 17 februari 2013

Ditt & datt

På väderfronten intet nytt, det är bara tråkigt grått och kring nollgradigt. När såg man solen senast...?
Man måste visst skapa sina egna solstrålar; exempelvis en liten nydöpt Mollie!

I fredags gjorde vi ett kort pass på badets parkering med fokus på hopp-apporten (med parkeringsavskiljaren som hinder) och fjärrdirigering. Tino var lite lekfull vid något gripande, och satte sig något snett på en avslutning, men annars var det korrekt. Fjärren var lite mer tveksam, men det känns som att vi har lämnat de värsta lågvattenmärkerna bakom oss. Messi var lite busig på ett av upptagen, annars var det mycket stabilt. Fjärren gav fina besked, testade de enklare skifterna på fullt avstånd med gott resultat. Mycket jobb återstår, men jag måste ju våga öka på avståndet nu och framöver.

Lördagen var vikt åt barndop och efterföljande välbesökt bjudning, en lågaktiv dag för hundarna med andra ord. Men idag har de blivit rikt kompenserade med ett rejält dummypass i skogsbacken bortom gärdet. Såg mycket viltspår i snön av både älg, rådjur och hare; men inga levande bevis.
Upplägget var ett inledande sök i uppförsbacke med fem dummies, följt av en dubbelmarkering med ett dolt linjetag. I del två jobbade vi med dirigeringar (höger, vänster, ut, stopp) i en klockan-övning, och vi avslutade med ett närsök. Pauser kommer in naturligt då de som vanligt får jobba växelvis.

Tino fick jobba med att få in den sista dummy på söket, och en gång fick jag påminna om att skynda sig hem utan omvägar. Markeringen gick problemfritt. Klockanövningarna gick bra, han lyssnade bra på instruktionerna. Närsöket fungerade bra, fick stödja honom lite på slutet. Han var dock ovanligt ljudlig både här och där, klart underkänt även för en döv domare, men vi tränar ju bara apportering för vårat egna höga nöjes skull. 

Messi började bra med ett effektivt sök, och tog mina handtecken fint när han kom lite utanför tänkt område. Markeringen gick problemfritt. Klockanövningen var lite svår för honom, men på reprisen gick det mycket bättre. Han fick ju hålla tre dummies i arbetsminnet, så det var nog utvecklande. Det var kul att se att stoppsignalen fungerade bra inbakad i en övning, vi har specialtränat den i veckan. Närsöket gick bra, fick hjälpa honom lite för att komma rätt, men det var ju bra att få jobba med att ta anvisningar där också. Han hade ett miniljud inför en uppställning, annars bara fin koncentration. Han var dock slarvig med sina apporter idag igen, det blir för mycket lekfullhet i hemtransporten. Det är ju inte enkla förutsättningar när dummyn måste grävas fram ur snön, men det syns att han inte riktigt tar dummyn på allvar. Hm...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar