Summa sidvisningar

söndag 10 februari 2013

Välbehövlig duvning

Vintern fortsätter med full kraft, men vi har klarat oss utan nederbörd i helgen. I fredags kom det mer snö, så vi är uppe på 3 decimeter igen. Imorgon väntas ytterligare en decimeter (jippie); känns rätt hopplöst.

I fredags klämde vi in ett kortare träningspass i snöstormen. Momenten vi avhandlade var fotgående, sättandet, inkallning och träapporten (utan hopp över hinder). Upplägget var genomgång av momenten ett i taget, följt av en kedja med alla fyra moment. Tino var lugn och fin, vilket gav ett bra fotgående utan ljud. Resten funkade också bra, men med något litet detaljfel, så som ett tassflytt i sättandet.
Messi var lite för het, så han gjorde något ljud och var lite forcerad i fotgåendet. Resten fungerade riktigt bra även i kedjan.

Igår gjorde vi ett ordentligt lydnadspass på parkeringen vid kyrkan. Underlaget var isgata med ett tunt snötäcke, så det var galet halt. Vi har tränat rätt flitigt på treans inledande moment, men det har varit sämre med kedjor med de avslutande. Nu blev det alltså en välbehövlig duvning med rutan, metallapporten, vittringen och fjärren. Gjorde först momenten var för sig och justerade felaktigheter, sedan avslutade vi med en kedja med de fyra momenten.
Började med vittringen som enskilt moment, det första med två godisbitar och det andra utan godis vid pinnarna. Båda gjorde rätt båda gångerna, men Tino sökte lite stort på det andra försöket. (Han måste kolla om det verkligen inte finns någon godis i närheten...)
Messi bjöd på ett snabbt upptag med metallen, trots att den var så kall och snöig! Han missade i avslutningen av rutan, så den fick han göra om. Fjärren såg bra ut på 5 meter, endast en liten frammåtrörelse i ligg-stå-skiftet. Kedjan var sammantaget mycket bra, men med något enklare ruta och ej fullt avstånd på fjärren. Upptaget på metallen var lite långsamt i kedjan. Blev så glad över den fina vittringen, och att han tveklöst jobbar vidare moment efter moment.
Tino gjorde sina rutor så bra, men jag håller fast vid ett extra "ligg kvar" ett tag till. Han släppte metallen något för tidigt, men vittringen var jättebra. Fick något framflytt i fjärren på 6 meter, men den fungerade betydligt bättre än på länge. Inga överraskningar i kedjan, så det kändes bra. En fin träning!

Idag har vi varit iväg på hundvänlig familjelunch och planering inför kommande barndop. Vi tog tillfället i akt och fick hjälp av M som tävlingsledare för att kunna träna vittringen tävlingsmässigt. Båda fick två försök, inget godis vid pinnarna. Messi gjorde två utmärkta utföranden, lugn avsökning och korrekt avslutning. Tino blev distraherad på sitt första försök, men efter en omgruppering gick allt jättebra. Sjysst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar